Ο παγκόσμιος Δείκτης Εμπορευματοκιβωτίων (World Container Index – WCI) του οίκου αναλύσεων Drewry μειώθηκε κατά 6% και διαμορφώθηκε στα 3.483,19 δολάρια ανά εμπορευματοκιβώτιο 40 ποδιών (ανά Feu) την προηγούμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για την 33η συνεχόμενη εβδομαδιαία μείωση. Συνολικά, ο δείκτης έχει υποχωρήσει κατά 65% σε σύγκριση με την ίδια εβδομάδα πέρυσι, ενώ είναι 66% χαμηλότερα από την κορυφή των 10.377 δολαρίων που επιτεύχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021.

Διαβάστε επίσης – Ναυπηγήσεις: Ο μοναχικός δρόμος των gas carriers

πιπλέον είναι κατά 7% χαμηλότερος από τον μέσο όρο πέντε τελευταίων ετών των 3.732 δολαρίων, αλλά παραμένει 145% υψηλότερα από τα μέσα ποσοστά του 2019 (προ της πανδημίας) που ήταν στα επίπεδα των 1.420 δολαρίων. Ο οίκος Drewry αναμένει ότι ο δείκτης θα μειωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Eντυπη έκδοση ΤΑ ΝΕΑ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά