Με μεικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι παίρνουν για ακόμη μία ημέρα τόνο από τα εταιρικά αποτελέσματα, την ώρα όμως που οι πιέσεις στα ομόλογα συνεχίζονται.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,61% στις 30.519 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,34% στις 3.678 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,15% στις 10.598 μονάδες. Και οι τρεις δείκτες όμως εξακολουθούν να βρίσκονται σε τροχιά θετικής εβδομάδας, με άνοδο άνω του 2% χθες.

Διαβάστε επίσης – Wall Street: Δεύτερη ημέρα ήπιων απωλειών

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Snap ξεχωρίζουν, καθώς σημειώνουν πτώση άνω του 25%, αφού η εταιρεία δημοσίευσε τα τελευταία τριμηνιαία στοιχεία της. Η μητρική εταιρεία Snapchat ανακοίνωσε έσοδα ύψους 1,13 δισ. δολαρίων, χάνοντας ελαφρώς τις προσδοκίες. Το μέσο έσοδο ανά χρήστη, μια βασική μέτρηση για την εταιρεία, μειώθηκε κατά 11% στα 3,11 δολάρια. Τα αποτελέσματα οδήγησαν τους αναλυτές της Bernstein να υποβαθμίσουν τη μετοχή, σημειώνοντας ότι δεν είναι ξεκάθαρο πως θα κινηθεί η μετοχή από εδώ και πέρα.

Διαβάστε επίσης: Ομόλογα: Βαρομετρικό χαμηλό στις διεθνείς αγορές

Από την άλλη, η μετοχή της Moderna σημειώνει κέρδη 3%, ενώ έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις να ανατρέψει το -54% από την αρχή του έτους. Σύμφωνα με την SVB Securities, η μετοχή προσφέρει ένα ελκυστικό σημείο εισόδου, αναβαθμίζοντας τη σε market perform από underperform, αυξάνοντας την τιμή-στόχο στα 101 δολάρια από 74 δολάρια.

Λήξη παραγώγων

Η νευρικότητα στην αγορά συνεχίζεται σήμερα, καθώς θα πραγματοποιηθεί και λήξη των παραγώγων, με τον Jamie Cox της Harris Financial Group να αναφέρει ότι η ευρύτερη εικόνα παραπέμπει σε επενδυτές που παίρνουν σπασμωδικές αποφάσεις με βάση τις ειδήσεις της ημέρας. Οι επενδυτές μετακινούνται όλο και περισσότερο σε βραχυπρόθεσμες στρατηγικές, καθώς βλέπουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δημιουργεί μια ασταθή αγορά, καθώς προσπαθεί να μειώσει τον πληθωρισμό μέσω αυξήσεων των επιτοκίων.

“Οι αγορές αναζητούν κάθε σημάδι ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό κινούνται με τέτοιο τρόπο ώστε η Fed να μπορεί να μειώσει το ρυθμό της αύξησης των επιτοκίων της και ουσιαστικά αγνοούν τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed. Ουσιαστικά αγνοούν ό,τι έχει να πει η Fed”, δήλωσε ο Cox. “Αυτό προσφέρεται για πολύ ακανόνιστες συναλλαγές που φέρνουν πολλή μεταβλητότητα”.

“Η ιστορία μάς λέει ότι οι αγορές δεν βρίσκουν πάτο μέχρι οι επενδυτές να δουν μειώσεις επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ή μια κοιλιά για την οικονομική δραστηριότητα στον ορίζοντα, ή όταν οι αποτιμήσεις είναι τόσο χαμηλές ώστε να τιμολογούν ένα σενάριο ‘bear case’. Σήμερα, καμία από αυτές τις συνθήκες δεν υφίσταται”, έγραψε ο Mark Haefele της UBS Global Wealth Management.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι σαφές πότε η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, ακόμη και αν η κεντρική τράπεζα διακόψει τις αυξήσεις της στις αρχές του 2023. Οι αξιωματούχοι της Fed έχουν δηλώσει ότι μπορεί να διατηρήσουν τα επιτόκια σε περιοριστικό επίπεδο μέχρι ο πληθωρισμός να πέσει κοντά στο επίπεδο-στόχο του 2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street