Πτωτικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς το πολιτικό χάος στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζεται μετά την παραίτηση της πρωθυπουργού Liz Truss. Τώρα όλοι αναμένουν τη διαδικασία ανάδειξης νέου πρωθυπουργού την επόμενη εβδομάδα.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,4%, με τον κλάδο των λιανικών πωλήσεων να χάνει 1,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,38% στις 6.917 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,77% στις 12.668 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 1,14% στις 6.018 μονάδες.

Η ενεργειακή κρίση

Εν τω μεταξύ, οι ηγέτες της ΕΕ εξακολουθούν να συζητούν για το πώς θα αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση, αφού η Γερμανία έδωσε το πράσινο φως για συζητήσεις γύρω από ένα ανώτατο όριο τιμών. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφώνησε ότι πρέπει να επιταχυνθούν και να ενταθούν οι προσπάθειες για τη μείωση της ζήτησης, να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια του εφοδιασμού, την αποφυγή της επιβολής περιορισμών στις καταναλώσεις (rationing) και τη μείωση των τιμών της ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ένωση, προσθέτοντας ότι η ακεραιότητα της ενιαίας αγοράς πρέπει να προφυλαχθεί.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Adidas σημειώνουν πτώση 7,2% μετά την προειδοποίηση για τα κέρδη της εταιρείας για το 2022. Η Puma διαπραγματεύεται επίσης περίπου 4% χαμηλότερα μετά την ανακοίνωση της Adidas.

Συστάσεις Goldman Sachs

“Η μακροοικονομική εικόνα είναι αναμφισβήτητα πιο δύσκολη από ό,τι έχει υπάρξει εδώ και αρκετό καιρό”, αναφέρει η Goldman Sachs, η οποία συστήνει στους επενδυτές θέσεις που να προστατεύουν τα κεφάλαια τους από το σενάριο της ύφεσης. Οι κίνδυνοι είναι πλέον μεγάλοι, έγραψαν οι αναλυτές της Goldman Sachs για τα spreads το 2023, γι’ αυτό και οι επενδυτές θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να προστατευτούν από τον πιστωτικό κίνδυνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές