Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της βύθισης του ρυμουλκού «Ποθητός» στο λιμάνι της Πάτμου, κατά τη διαδικασία χειρισμών απόδεσης του κρουαζιερόπλοιου «Αzamara Journey», που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 45χρονος κυβερνήτης του σκάφους.

Το δεύτερο μέλος του πληρώματος, κατάφερε να διασωθεί, όμως τα ίχνη του καπετάνιου χάθηκαν και τη σορό του ανέσυρε ιδιώτης δύτης.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Βυθίστηκε, βραδινές ώρες χθες, το Ρ/Κ πλοίο «ΠΟΘΗΤΟΣ» Ν.Π. 12862 κατά τη διάρκεια χειρισμών απόδεσης του Κ/Ζ πλοίου «AZAMARA JOURNEY» σημαίας Μάλτας από τον λιμένα Πάτμου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες .

Επί του ρυμουλκού επέβαιναν δύο μέλη πληρώματος, ο 45χρονος κυβερνήτης και ο 26χρονος μηχανικός Γ’.

Από την Λιμενική Αρχή Πάτμου εφαρμόστηκε άμεσα το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του πληρώματος του «ΠΟΘΗΤΟΣ» με τη συμμετοχή περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., του Ε/Π -Τ/Ρ σκάφους «ΕΙΡΗΝΗ» Ν.Π. 14, Α/Κ «ΣΑΡΑΝΤΗΣ» Ν.Π. 18, Φ/Γ-Π/Κ «ΙΡΙΔΑ» Ν.Ρ. 261 και ιδιωτών δυτών, ενώ μετά τον εντοπισμό ανθρώπου στη θάλασσα εντός σωσίβιας λέμβου καθελκύστηκε σωστική λέμβος του Κ/Ζ.

Ο 26χρονος περισυνελέγη καλά στην υγεία του από την σωστική λέμβο του Κ/Ζ και μετεπιβιβάστηκε στο «ΕΙΡΗΝΗ», όπου μεταφέρθηκε στον κεντρικό λιμένα Πάτμου.
Στη συνέχεια εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο 45χρονος κυβερνήτης, εντός του βυθισμένου Ρ/Κ πλοίου, από ιδιώτη δύτη και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Πάτμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Λιμεναρχείο Πάτμου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομή, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα