Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε πλοίο στα ανοικτά της νήσου Τιμόρ, ανακοίνωσαν οι αρχές της Ινδονησίας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο κύριο κατάστρωμα του πλοίου KM Express Cantika, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο μεταξύ της Κούπανγκ και του Καλαμπάχι.

Παραπλέοντα πλοία και ψαράδες έσπευσαν σε βοήθεια. Οι περισσότεροι επιβαίνοντες φόρεσαν σωσίβια και πήδηξαν στη θάλασσα, ορισμένοι κολύμπησαν μέχρι την ακτή.

Διαβάστε επίσης: Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον 24 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από τη βύθιση φεριμπότ

«Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι υπόλοιποι 241 διασώθηκαν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο Ισιάκ Νούκα, επικεφαλής της υπηρεσίας μεταφορών στο νησιωτικό σύμπλεγμα Μικρές Σούνδες. Από την πλευρά του, εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης έκανε λόγο για 14 νεκρούς και 226 επιζήσαντες.

Ναυάγια

Τα ναυτικά δυστυχήματα είναι συχνά στην Ινδονησία, η οποία έχει περισσότερα από 17.000 νησιά και ο πληθυσμός βασίζεται στις θαλάσσιες μεταφορές.

Το 2018, περίπου 160 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σε ναυάγιο πορθμείου στη Σουμάτρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης