Το πρωί της Τρίτης ο Ρίσι Σούνακ θα γίνει δεκτός από τον βασιλιά Κάρολο Γ‘,  ο οποίος θα του αναθέσει και επισήμως τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, η Λιζ Τρας, η οποία παραιτήθηκε την Πέμπτη από το αξίωμα, θα μιλήσει στους δημοσιογράφους έξω από την πρωθυπουργική κατοικία γύρω στις 10:15 τοπική ώρα (12:15 ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια θα πάει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να συναντηθεί με τον βασιλιά Κάρολο.

Αμέσως μετά, ο βασιλιάς θα δεχτεί τον Σούνακ για να του αναθέσει την πρωθυπουργία. Ο Σούνακ θα επιστρέψει στη Ντάουνινγκ Στριτ και θα εκφωνήσει μια ομιλία γύρω στις 11:35 (13:35 ώρα Ελλάδας).

Διαβάστε επίσης: Ρίσι Σούνακ: Ποιος είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας

Σημειώνεται πως οι αγορές επιφύλαξαν θετική υποδοχή στο πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, που έγινε ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις του δίνουν ελάχιστα περιθώρια να παρεκκλίνει από μια δημοσιονομική πολιτική που θα προβλέπει μείωση δαπανών και αύξηση των φόρων.

Η αγορά βρετανικών ομολόγων τον «καλωσόρισε», με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί κατά 30 μονάδες βάσης και να διαμορφώνεται στο 3,75%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα