Συμφωνία συνεργασίας με τη Yara Clean Ammonia και τη Λιμενική Αρχή της Πιλμπάρα (PPA), υπέγραψε η Lloyd’s Register με στόχο τη διεξαγωγή μελετών σκοπιμότητας για τον ανεφοδιασμό πλοίων με καθαρή αμμωνία σε λιμάνια της δυτικής Αυστραλίας.

Οι αυξανόμενες δραστηριότητες της Yara στη συγκεκριμένη περιοχή της Αυστραλίας, σε συνδυασμό με τη δέσμευση των Λιμενικών Αρχών για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του ναυτιλιακού κλάδου, αποτελούν -όπως τονίζεται- βασικούς καταλύτες για την απανθρακοποίηση στη χώρα.

Διαβάστε επίσης: Προχωρά το project για τo πρώτο ρυμουλκό με καύσιμο αμμωνίας

«Οδηγός» για το μέλλον

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο η Lloyd’s Register θα πραγματοποιήσει αναλύσεις σχετικά με τον ανεφοδιασμό πλοίων με αμμωνία, μελετώντας την αγορά καθαρών ναυτιλιακών καυσίμων, τις απαιτήσεις χερσαίων υποδομών, τα σχετικά ζητήματα ασφαλείας καθώς και το κανονιστικό πλαίσιο που απαιτείται.

Ο διευθύνων σύμβουλος της PPA Ρότζερ Τζόνστον δήλωσε ότι η μελέτη σκοπιμότητας θα είναι «οδηγός» για το μέλλον.

Από την πλευρά του, ο  επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της Lloyd’s Register Άντι ΜακΚέραν τόνισε πως η ναυτιλιακή βιομηχανία έπρεπε να λάβει κάποιες σημαντικές επενδυτικές αποφάσεις σχετικά με εναλλακτικά καύσιμα την επόμενη δεκαετία.  «Μελέτες όπως αυτή θα βοηθήσουν να δοθεί περισσότερη βεβαιότητα σχετικά με τη σκοπιμότητα των επιλογών που εξετάζονται», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green