Συμφωνία συνεργασίας με την IHI Power Systems Co. Ltd. υπέγραψε η NYK Line για τη μετασκευή του «Sakigake», το οποίο αναμένεται να είναι το πρώτο ρυμουλκό στον κόσμο που θα χρησιμοποιεί για την πρόωσή του καύσιμο αμμωνίας.

Το ρυμουλκό που επιχειρεί στον κόλπο του Τόκιο ναυπηγήθηκε το 2015 και ήταν το πρώτο καύσης LNG στο είδος του στην Ιαπωνία.

Διαβάστε επίσης: Sparky: Το πρώτο μεγάλο ηλεκτρικό ρυμουλκό στον κόσμο

Ετοιμο το 2024

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η NYK Line, η αμμωνία αποτελεί ένα από τα εναλλακτικά καύσιμα τα οποία παρουσιάζουν εξαιρετικά καλές προοπτικές σε ό,τι αφορά τη μετάβαση της ναυτιλίας σε μια πιο βιώσιμη εποχή και το «Sakigake» θα είναι έτοιμο το 2024.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά. η αμμωνία θεωρείται ένα αρκετά υποσχόμενο καύσιμο επόμενης γενιάς, το οποίο μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ναυτιλίας, και ως εκ τούτου ΝΥΚ και IPS εστιάζουν στην έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών για την ταχύτερη υιοθέτησή της

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Επενδύσεις περιβαλλοντικής προστασίας: 9 στις 10 προέρχονται από την κυβέρνηση
Green |

Από την κυβέρνηση εννέα στις 10 επενδύσεις περιβαλλοντικής προστασίας

Η Ελλάδα διαθέτει περισσότερα κονδύλια από τον μέσο όρο της ΕΕ σε επιδοτήσεις ορυκτών καυσίμων, οι οποίες είναι υψηλότερες από τις επιδοτήσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Τι αναφέρει η νέα έκθεση της Κομισιόν