Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, με την αύξηση να ξεπερνάει το 1 δολάριο το βαρέλι, καθώς υποχωρεί το αμερικανικό νόμισμα στις αγορές συναλλάγματος και ενισχύονται οι ανησυχίες για την προσφορά του μαύρου χρυσού.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent για τον Δεκέμβριο σημειώνουν άνοδο κατά 1,11 δολάρια ή 1,19% στα 94,63 δολάρια το βαρέλι. Τα αντίστοιχα futures του WTI ενισχύονται κατά 1,39 δολάρια ή 1,63% στα 86,71 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Συνάλλαγμα: Σε υψηλό ενός μήνα το ευρώ – «Προσπέρασε» ξανά το δολάριο

Το σήμα της ανόδου των τιμών δόθηκε από την υποχώρηση του δολαρίου, που καθιστά το πετρέλαιο πιο φθηνό για κατόχους άλλων νομισμάτων.

Οι συνεχιζόμενοι περιορισμοί στην προσφορά  προσέθεσαν περαιτέρω στήριξη στις τιμές του πετρελαίου, με τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας να επισημαίνει ότι βρισκόμαστε «στην πρώτη πραγματικά παγκόσμια ενεργειακή κρίση».

Ενισχύοντας το κλίμα ανησυχίας  ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco δήλωσε ότι υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες εν όψει των προγραμματισμένων ευρωπαϊκών εμπάργκο στο ρωσικό αργό πετρέλαιο, προσθέτοντας ότι το ρωσικό πετρέλαιο εξακολουθεί να βρίσκει αγοραστές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές