Ισχυρές τεχνολογικές πιέσεις δέχεται σήμερα η Wall Street, μετά και τα απογοητευτικά στοιχεία από την Alphabet, η οποία έδωσε το στίγμα ότι ο κλάδος βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση εξαιτίας της επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας και της αύξησης του κόστους δανεισμού.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,09% στις 31.865 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,62% στις 3.835 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,53% στις 11.027 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Συνάλλαγμα: Σε υψηλό ενός μήνα το ευρώ – «Προσπέρασε» ξανά το δολάριο

Στο κόκκινο οι Big Tech

Οι μετοχές της μητρικής εταιρείας Alphabet της Google υποχωρούν κατά 6%, καθώς ο γίγαντας της διαδικτυακής αναζήτησης δεν κατάφερε να ανακοινώσει κέρδη ανάλογα με τις προσδοκίες. Η Alphabet ανακοίνωσε επίσης μείωση των διαφημιστικών εσόδων του YouTube, γεγονός που ώθησε τους επενδυτές να σκεφτούν τις προοπτικές άλλων τεχνολογικών εταιρειών που βασίζονται στις διαφημιστικές δαπάνες.Εν τω μεταξύ, η Microsoft χάνει περίπου 6%, αφού ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε ασθενέστερα από τα αναμενόμενα έσοδα από το cloud στα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματά του, παρά το γεγονός ότι ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και τα έσοδα. Η εταιρεία εξέδωσε επίσης οδηγίες για τα έσοδα του τρέχοντος τριμήνου που υπολείπονταν των προσδοκιών.«Νομίζω ότι παίρνουν μια γεύση των προοπτικών αναγνωρίζοντας ότι κανείς δεν είναι πραγματικά απρόσβλητος σε αυτή την αγορά. Υπάρχει επιβράδυνση της ψηφιακής διαφημιστικής δαπάνης», δήλωσε η Brenda Vingiello της Sand Hill Global Advisors. Σε αυτό το πλαίσιο, οι μετοχές της Meta Platforms υποχωρούν κατά 4% και η Amazon χάνει 3,8%.Παράλληλα, ισχυρές είναι οι πιέσεις για την Bed Bath & Beyond, η οποία χάνει 10%, μετά την ανακοίνωση ότι μονιμοποίησε τη Sue Gove στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου. Η Gove, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και επί μακρόν σύμβουλος λιανικής πώλησης, αναλαμβάνει το ρόλο σε μια κρίσιμη στιγμή για τη λιανική εταιρεία ειδών σπιτιού.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις χορήγησης ενυπόθηκων δανείων μειώθηκαν κατά 1,7% την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς τα επίπεδα των επιτοκίων συνέχισαν να επηρεάζουν αρνητικά τη ζήτηση, σύμφωνα με τα εβδομαδιαία στοιχεία. Η συνέχιση της ανόδου των επιτοκίων των ενυπόθηκων δανείων για 10η συνεχόμενη εβδομάδα έχει συμπιέσει τη ζήτηση στον χαμηλότερο ρυθμό από το 1997, σύμφωνα με τον Joel Kan, αντιπρόεδρο και αναπληρωτή επικεφαλής οικονομολόγο της Ένωσης Τραπεζών Ενυπόθηκων Δανείων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]