Να ανατρέψει το πρωινό αρνητικό πρόσημο επιχειρεί αυτή την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο με τη βοήθεια του ενεργειακού και του τραπεζικού κλάδου επιχειρεί πλέον σε θετικά εδάφη. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,20% στις 865,04 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 25 εκατ. ευρώ.

Η βοήθεια που έχει λάβει η αγορά από τον ενεργειακό κλάδο σήμερα είναι πολύτιμη, καθώς αντισταθμίζει εν μέρει την πτώση από τη δεικτοβαρή Coca Cola. Τη διαφορά όμως κάνει το θετικό γύρισμα του τραπεζικού κλάδου, ο οποίος δείχνει να έχει κάνει τη διόρθωση μετά το πρόσφατο ράλι.

Προς τις 890 μονάδες

Πάντως, η επίδοση του ΧΑ μέσα στον Οκτώβριο μόνο αρνητική δεν είναι, αν αναλογιστεί κανείς ότι στις τελευταίες οκτώ συνεδριάσεις έχει καταγράψει μόνο δύο πτωτικές. Έτσι, σύμφωνα με την Trader24, η υφιστάμενη κίνηση που έχει ξεκινήσει από τη ζώνη των 785-800 μονάδων δείχνει να οδηγεί στις 890, εν είδει αντίστασης, όπου και θα κριθεί η μεσοπρόθεσμη συνέχεια και πάντα σε συνάρτηση με τις διεθνείς αγορές και κυρίως την ευμετάβλητη Wall Street.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Motor Oil κερδίζει 3,71%, με τις ΑΔΜΗΕ, Jumbo, Aegean, Σαράντη, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Εθνική και Eurobank να σημειώνουν σημαντική άνοδο. Ανοδικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Titan και ΟΛΠ, ενώ πτωτικά οι ΟΤΕ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, Quest, ΔΕΗ και Πειραιώς. Η Coca Cola χάνει 1,97%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών