Ήπια διορθωτικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες μετά από τα υψηλά πέντε εβδομάδων στα οποία βρέθηκαν, κάνουν ένα μικρό “βήμα πίσω” εν αναμονή και της αυριανής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,2%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 1,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,16% στις 7.002 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,03% στις 13.049 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,06% στις 6.254 μονάδες.

Τραπεζικές μετοχές

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές αναδιαμορφώνουν τις θέσεις τους με βάση τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Η Deutsche Bank ανακοίνωσε σήμερα κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, αλλά η μετοχή υποχωρεί κατά 1%.

Απώλειες 8% σημειώνει και η ολλανδική ASMI και 7% η Heineken, καθώς τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσαν δεν ικανοποίησαν την αγορά.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, κατά την οποία αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης, ενώ θα αναζητηθούν ενδείξεις σχετικά με την πορεία της προς την ποσοτική σύσφιξη, καθώς η ΕΕ οδεύει προς μια πιθανή ύφεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές