Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πίστωσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ της 2ης εκκαθάρισης του ποσού των 411.390,56 ευρώ στους δικαιούχους παραγωγούς της βιολογικής γεωργίας αλλά και του ποσού των 23.446,10 ευρώ στους δικαιουχους των αυτόχθονων φυλών.

Σε ότι αφορά ταβιολογικά η ενίσχυση είναι για τους ενταγμένους παραγωγούς σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία), για τις 4 προσκλήσεις, του έτους αιτήσεων 2021, ενώ για τις αυτόχθονες φυλές, η πίστωση είναι της 2ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς 1ης και  2ης πρόσκλησης.

Διαβάστε επίσης: Γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα: Σε εξέλιξη οι πληρωμές – Ποιες δράσεις αφορά

Οι δικαιούχοι και των δύο δράσεων μπορούν να υποβάλουν ενδικοφανή προσφυγή κατά των αποτελεσμάτων της πληρωμής από την Τετάρτη 26 Οκωβρίου 2022 και εντός πέντε εργάσιμων ημερών, δηλαδή έως και την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Δράσης με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών.

Να σημειωθεί ότι για τα βιολογικά δε θα ληφθεί νεότερο αρχείο από την ΑΑΔΕ προκειμένου χρησιμοποιηθεί κατά τον υπολογισμό πληρωμής ενδικοφανών προσφυγών 2ης εκκαθάρισης.

Διευκρινίζεται όμως, ότι τα ευρήματα κατά των οποίων υποβάλλεται ενδικοφανής προσφυγή επανεξετάζονται μόνο μηχανογραφικά αντλώντας δεδομένα από τις σχετικές βάσεις. Ως εκ τούτου δεν αποτελεί αντικείμενο ελέγχου από επιτροπή στο πλαίσιο του Μέτρου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO