
Από την 1η Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμο το σύστημα για την διόρθωση σφαλμάτων για τα αγροτεμάχια που ελέγχονται με την μέθοδο monitoring και τα οποία δεν υπολογίστηκαν για την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης.
Στην πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης των ΕΑΕ 2022, συμπεριλήφθηκαν τα αγροτεμάχια τα οποία κατά τον έλεγχο μέσω monitoring, προσδιορίστηκαν ως «πράσινα», δηλαδή επιλέξιμα ως προς την δηλωθείσα καλλιέργεια, καθώς σε αυτά, επιβεβαιώθηκε η δηλούμενη καλλιέργεια. Τα αγροτεμάχια αυτά αποτέλεσαν το μεγαλύτερο τμήμα του συνόλου των αγροτεμαχίων που ελέγχθηκαν με την μέθοδο αυτή.
Διαβάστε επίσης: Γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα: Σε εξέλιξη οι πληρωμές – Ποιες δράσεις αφορά
Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο έλεγχος με τη μέθοδο του monitoring έχει ως σκοπό την διεπαφή με τον παραγωγό και την πληροφόρηση του για τα ευρήματα με σκοπό, ακολουθώντας τις οδηγίες στην συνέχεια, την διόρθωση ή συμμόρφωση, ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις – ποινές, στην πληρωμή.
Για το λόγο αυτό, τις επόμενες ημέρες θα αποσταλούν στα email των παραγωγών που υπέβαλαν ατομικά online τις αιτήσεις τους και στα email των Κ.Υ.Δ., ειδοποιήσεις σφαλμάτων που θα αφορούν τα αγροτεμάχια που ελέγχονται με την μέθοδο monitoring, τα οποία δεν υπολογίστηκαν για την πληρωμή στην προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης και για τα οποία απαιτούνται διορθώσεις.
Να σημειωθείο ότι οι διορθώσεις θα γίνουν χωρίς επιπλέον κόστος, ενώ μόνο όταν κριθεί απαραίτητο θα ζητούνται, μέσω email, ενέργειες από τους παραγωγούς.
Τέλος, διευκρινίζεται ότι, βάσει των Κοινοτικών Κανονισμών, δεν δύναται να γίνουν περαιτέρω διορθώσεις στα αγροτεμάχια τα οποία έχουν περιληφθεί στην πληρωμή της πρόσφατης προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης 2022.


Latest News

Ποια αγροτικά προϊόντα θα πάρουν λεφτά από την ΚΑΠ - Όλες οι δράσεις και παρεμβάσεις
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν παραγωγοί φρούτων και λαχανικών, ελαιόλαδου και επιτραπέζιας ελιάς, μελιού και κρασιού

Ελεύθερη πρόσβαση στα στοιχεία για το γάλα με την εφαρμογή iMilk Elgo
Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη κυρίως στους παραγωγούς/κτηνοτρόφους και τις γαλακτοβιομηχανίες

Οι προτεραιότητες και οι προκλήσεις στη νέα ΚΑΠ
Τι απασχόλησε την 1η Επιτροπή Παρακολούθησης του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ 2023-2027

Ρεκόρ για το μανταρίνι - Σταθερά βήματα για τη φράουλα
Πώς κινήθηκαν οι εξαγωγές φρούτων και λαχανικών έως τις 2.3.2023

Παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα
Δημιουργία προϋποθέσεων για την αειφορική ανάπτυξη της κτηνοτροφίας

Κατασκευή δικτύων για το αρδευτικό πρόβλημα των Τρικάλων
Ο προϋπολογισμός της διακήρυξης ανέρχεται σε 13.100.000 ευρώ

Στη Βουλή η προστασία και η αειφόρος χρήση του εδάφους
Τα υγιή εδάφη αποτελούν την πηγή του 95% των τροφίμων που καταναλώνουμε, φιλοξενούν πάνω από το 25% της βιοποικιλότητας στον κόσμο

Νέα αυστηρά όρια καταλοίπων φυτοφαρμάκων
Δύο χημικές ουσίες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τις μέλισσες

Γεωργαντάς: «Κλείνει η μεγαλύτερη εκκρεμότητα της ελληνικής κτηνοτροφίας»
Το Μάρτιο στον αέρα οι διαγωνισμοί για τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης

Νέα πληρωμή ύψους 21,2 εκατ. ευρώ σε νέους αγρότες - Ποιους αφορά
Πότε θα δουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα