Με σύμμαχο τον καλό καιρό και τις γεμάτες αποθήκες φυσικού αερίου έπεσαν οι τιμές κάτω από τα 100 ευρώ η μεγαβατώρα και το επόμενο δίμηνο δεν θα υπάρξει πρόβλημα επάρκειας ούτε οι δυσθεώρητες τιμές του Αυγούστου.

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής του ΕΜΠ, Χάρης Δούκας, μιλώντας στο MEGA για την ενεργειακή κρίση, αλλά και για την αδυναμία της ΕΕ να βρει μια λύση.

Διαβάστε επίσης: Φυσικό αέριο: Η Ευρώπη γέμισε τις δεξαμενές αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν

«Είναι σύμμαχός μας ο καιρός, δεν έχουμε δει ακόμα ούτε φθινόπωρο και αυτός ο καιρός είναι που δεν χρησιμοποιούμε στην Ευρώπη πάρα πολύ φυσικό αέριο, γι’ αυτό είναι χαμηλές οι τιμές. Ο βασικός λόγος που έχουμε πιο πεσμένη τιμή σε σχέση με τον Αύγουστο, που έφτασε τα 340 ευρώ η μεγαβατώρα και τώρα είναι κάτω από 100. Ένα μεγάλο κομμάτι είναι ο καιρός και το άλλο κομμάτι είναι ότι έχουμε γεμάτες αποθήκες φυσικού αερίου σε όλη την Ευρώπη», είπε, μεταξύ άλλων.

«Πάνω από 90% είναι στην Ευρώπη, πάνω από 95% στη Γερμανία και έχουμε και πάρα πολλά καράβια. Ήταν ένα μεγάλο κυνήγι για υγροποιημένο φυσικό αέριο που θα υποκαθιστούσε το ρωσικό και έχουμε πάρα πολλά καράβια σε όλη τη μεσόγειο που είναι αγκυροβολημένα και περιμένουν ένα χρονικό παράθυρο για να μπουν στους αντίστοιχους σταθμούς όπως η Ρεβυθούσα, και να αφήσουν το φορτίο», συμπλήρωσε ο κ. Δούκας.

«Άρα, εκτιμώ ότι τους επόμενους 2 μήνες δεν θα υπάρχει θέμα επάρκειας, αλλά θα είναι νομίζω και χαμηλωμένες οι τιμές σε σχέση με τις διαστημικές τιμές που είχαμε τον Αύγουστο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια