Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, με τα οικονομικά στοιχεία να τίθενται στο επίκεντρο, όπως άλλωστε και τα εταιρικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng ηγήθηκε των κερδών στην ευρύτερη περιοχή, σημειώνοντας άλμα άνω του 3% στις πρώτες συναλλαγές πριν περιορίσει τα κέρδη του στο τέλος στο 1,74%, ενισχυμένος από τις μετοχές τεχνολογίας. Ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε άνοδο 2,19%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 κέρδισε 0,55% και ο Kospi πρόσθεσε 1,52%. Στον αντίποδα, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε πτώση 0,19%, ενώ ο Topix έχασε 0,49%. Ο Shanghai Composite και ο Shenzhen Component της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν μικρή πτώση.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Ping An σημείωσε άνοδο 2,84%, παρά την ανακοίνωση πτώσης των κερδών τρίτου τριμήνου. Οι επενδυτές φάνηκε να αποβάλλουν τις ανησυχίες μετά την ανακοίνωση της ασφαλιστικής εταιρείας για πτώση των κερδών κατά 31,5% την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, το ΑΕΠ της Νότιας Κορέας το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 0,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα επίσημα προκαταρκτικά στοιχεία.

Επίσης, τα κέρδη της Βιομηχανίας στην Κίνα για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου μειώθηκαν κατά 2,3% σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Η μείωση είναι ελαφρώς πιο απότομη από την πτώση 2,1% που αναφέρθηκε για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου του έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές