Τα αποτελέσματα του τεχνολογικού κλάδου απογοήτευσαν, με τη Wall Street σήμερα να μην μπορεί να συνεχίσει το θετικό της σερί, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των τίτλων του Dow Jones, οι οποίοι προσέφεραν σημαντικές στηρίξεις.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη μόλις 0,01% στις 31.840 μονάδες, αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να κερδίζει ακόμη και 300 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,74% στις 3.830 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 2,04% στις 10.970 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Alphabet: Κρύος ιδρώτας έλουσε τις αγορές – Ξεπουλάνε οι επενδυτές

Οι μετοχές της μητρικής εταιρείας Alphabet της Google υποχώρησαν κατά 6,4%, καθώς ο γίγαντας της διαδικτυακής αναζήτησης δεν κατάφερε να ανακοινώσει κέρδη ανάλογα με τις προσδοκίες. Η Alphabet ανακοίνωσε επίσης μείωση των διαφημιστικών εσόδων του YouTube, γεγονός που ώθησε τους επενδυτές να σκεφτούν τις προοπτικές άλλων τεχνολογικών εταιρειών που βασίζονται στις διαφημιστικές δαπάνες.

Εν τω μεταξύ, η Microsoft έχασε περίπου 6%, αφού ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε ασθενέστερα από τα αναμενόμενα έσοδα από το cloud στα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματά του, παρά το γεγονός ότι ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και τα έσοδα. Η εταιρεία εξέδωσε επίσης οδηγίες για τα έσοδα του τρέχοντος τριμήνου που υπολείπονταν των προσδοκιών.

Παράλληλα, σε κλοιό ρευστοποιήσεων βρέθηκε εκ νέου η Bed Bath & Beyond, η οποία έχασε 3%, μετά την ανακοίνωση ότι μονιμοποίησε τη Sue Gove στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου. Η Gove, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και επί μακρόν σύμβουλος λιανικής πώλησης, αναλαμβάνει το ρόλο σε μια κρίσιμη στιγμή για τη λιανική εταιρεία ειδών σπιτιού.

Οι 4 λόγοι ανησυχίας για τον τεχνολογικό κλάδο

Η Wolfe Research θεωρεί ότι βραχυπρόθεσμοι καταλύτες, όπως η αλλαγή στην ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου και η τεχνική αντίδραση, που ανέβασαν τον Nasdaq 100 έχουν εξαντληθεί. Γι’ αυτό και συστήνει underweight θέσεις  στον κλάδο για τέσσεις λόγους:
– Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες του κλάδου σημείωσαν μεγάλες αυξήσεις.
– Οι διαδικτυακές διαφημιστικές δαπάνες δεν θα είναι “ανθεκτικές στην ύφεση”.
– Οι ανοδικές πιέσεις στις μακροπρόθεσμες αποδόσεις θα επηρεάσουν αρνητικά τις αποτιμήσεις.
– Οι εκτιμήσεις των αναλυτών δεν αντικατοπτρίζουν τις επερχόμενες μειώσεις των κερδών.

Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα

“Νομίζω ότι παίρνουν μια γεύση των προοπτικών αναγνωρίζοντας ότι κανείς δεν είναι πραγματικά απρόσβλητος σε αυτή την αγορά. Υπάρχει επιβράδυνση της ψηφιακής διαφημιστικής δαπάνης”, δήλωσε η Brenda Vingiello της Sand Hill Global Advisors. Σε αυτό το πλαίσιο, οι μετοχές της Meta Platforms υποχωρούν κατά 4% και η Amazon χάνει 3,8%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις χορήγησης ενυπόθηκων δανείων μειώθηκαν κατά 1,7% την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς τα επίπεδα των επιτοκίων συνέχισαν να επηρεάζουν αρνητικά τη ζήτηση, σύμφωνα με τα εβδομαδιαία στοιχεία. Η συνέχιση της ανόδου των επιτοκίων των ενυπόθηκων δανείων για 10η συνεχόμενη εβδομάδα έχει συμπιέσει τη ζήτηση στον χαμηλότερο ρυθμό από το 1997, σύμφωνα με τον Joel Kan, αντιπρόεδρο και αναπληρωτή επικεφαλής οικονομολόγο της Ένωσης Τραπεζών Ενυπόθηκων Δανείων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street