Σε αρνητικά εδάφη παραμένει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, κρατώντας επί της ουσίας μια επιφυλακτική στάση αναμονής των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,46% στις 858,76 μονάδες, με τον τζίρο να είναι μόλις στα 16 εκατ. ευρώ.

Η αγορά

Το ΧΑ παραμένει όμως και σήμερα στην πλαγιοκαθοδική κίνηση που ακολουθεί μετά την αναρρίχηση σε υψηλά επτά εβδομάδων, με τους πωλητές να ενεργοποιούνται μόλις απειληθούν οι 860 μονάδων και μόνο, χωρίς να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για υψηλότερα επίπεδα.

Αυτή όμως η εικόνα εξηγείται από αρκετούς αναλυτές ως προσπάθεια να βελτιωθεί η ρευστότητα ενόψει της δοκιμασίας της επόμενης αντίστασης των 870 μονάδων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Trader24, παρά το γεγονός ότι η αγορά κάνει αρνητικά κλεισίματα τις τελευταίες ημέρες, δεν υπάρχει κάποια σημαντική μεταβολή στην υφιστάμενη ανάλυση. Μια ανάλυση που θέλει τον ΓΔ να κινείται προς τη ζώνη των 890 μονάδων, με τις 855 να αφορούν στην κοντινή στήριξη. Υπενθυμίζουμε ότι η ανοδική αντίδραση από τη ζώνη των 785-800 έδωσαν και το κρίσιμο στίγμα της διατήρησης της μεσοπρόθεσμης ανοδικότητας, καθότι πλέον η ζώνη συνιστά και την έξοδο από τις αγοραστικές θέσεις.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, Jumbo, Ελλάκτωρ, Aegean, Βιοχάλκο και ΕΥΔΑΠ δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ αρνητικά είναι και τα πρόσημα σε Coca Cola, Alpha Bank, Motor Oil, ΟΤΕ, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Λάμδα, Eurobank και Ελληνικά Πετρέλαια. Ο ΟΛΠ, από την άλλη, κερδίζει 2,98%, με τις ΑΔΜΗΕ, Σαράντη, Quest, ΔΕΗ και ΕΛΧΑ να κρατούν το θετικό τους πρόσημο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών