Ήπιες μεταβολές καταγράφουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αποτυπώνουν μια σειρά από εταιρικά κέρδη, ενώ αναμένουν την ανακοίνωση της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,3%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 1,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,05% στις 7.059 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,15% στις 13.176 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,63% στις 6.236 μονάδες.

Η ΕΚΤ

Οι επενδυτές περιμένουν να δουν το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία αναμένεται να απόφαση σε αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης. Η συνεδρίαση θα πρέπει επίσης να σηματοδοτήσει τα σχέδια ποσοτικής σύσφιξης της Τράπεζας, καθώς προσπαθεί να ελέγξει το ποσοστό πληθωρισμού του 10%.

Οι τίτλοι

Στο επίκεντρο σήμερα βρίσκεται και η μετοχή της Credit Suisse, η οποία ανακοίνωσε μεγάλες ζημίες, άνω των 4 δισ. φράγκων για το τρίτο τρίμηνο του έτους. Οι απώλειες της μετοχής φτάνουν το 9%, καθώς η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 4 δισ. φράγκα.

Στον αντίποδα, η Unilever κερδίζει 1%, καθώς αύξησε τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις της και σημείωσε καλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση 10,6% στις πωλήσεις του τρίτου τριμήνου. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει αύξηση 8%. Η εταιρεία αύξησε τις τιμές καταναλωτή τον τελευταίο χρόνο για να καλύψει την αλματώδη αύξηση του κόστους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές