Το υψηλότερο ποσοστό από τις εκλογές του 2019, καταγράφει ο αριθμός των ανθρώπων που θεωρούν ότι η Βρετανία οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos, σχεδόν επτά στους 10 ανθρώπους, περίπου το 69% ανέφεραν ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος δρόμο. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι η έρευνα διεξήχθη το Σαββατοκύριακο πριν ο Ρίσι Σουνάκ γίνει πρωθυπουργός.

Το ποσοστό είναι το υψηλότερο που κατέγραψε η δημοσκόπηση από τότε που άρχισε να θέτει το ερώτημα μετά τις εκλογές του 2019, ξεπερνώντας το 64% που καταγράφηκε τον περασμένο Αύγουστο.

Διαβάστε επίσης – Βρετανία: Πώς έγινε μια από τις φτωχότερες χώρες της Δυτικής Ευρώπης

Μόλις το 9% από τους 1.111 ενήλικες που ερωτήθηκαν από την Ipsos θεώρησαν ότι η χώρα οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση, σπάζοντας επίσης το προηγούμενο ρεκόρ του 16% που είχε σημειωθεί τον Ιούλιο.

Ο Keiran Pedley, διευθυντής πολιτικής της Ipsos, είπε ότι τα αποτελέσματα «δείχνουν το μέγεθος της πολιτικής πρόκλησης που αντιμετωπίζει ο Ρίσι Σουνάκ καθώς εισέρχεται στην Downing Street».

Διαβάστε επίσης – Τι (δεν) μάθαμε από τη Μ. Βρετανία

Πώς αντιλαμβάνονται τα κόμματα το κοινό;

Η πλειοψηφία (56%) των Βρετανών έχει πλέον αρνητική γνώμη για το Συντηρητικό κόμμα (+6 μονάδες από τον Σεπτέμβριο), έναντι μόλις ενός στους πέντε (20%) θετική (-4). Αυτές είναι και οι δύο οι χειρότερες βαθμολογίες που έχουν λάβει οι Συντηρητικοί από τότε που κέρδισαν το 2019.

Σε ερώτηση ποιος πιστεύουν ότι θα κερδίσει τις επόμενες γενικές εκλογές, τρεις στους πέντε (60%) προβλέπουν τώρα ότι οι Εργατικοί είτε θα κερδίσουν την πλειοψηφία είτε θα γίνουν το μεγαλύτερο κόμμα. Ένας στους πέντε (19%) αναμένει ότι οι Συντηρητικοί θα αναδειχθούν με πλειοψηφία ή ως το μεγαλύτερο κόμμα, με τις απόψεις διχασμένες σχετικά με το αν αυτό θα ήταν με πλειοψηφία (10%) ή το μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο (9%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω