«Oι εμπορικοί δορυφόροι των ΗΠΑ και των συμμάχων τους μπορεί να γίνουν νόμιμοι στόχοι για τη Ρωσία σε περίπτωση εμπλοκής των χωρών αυτών στον πόλεμο στην Ουκρανία», προειδοποίησε σήμερα ένας ανώτερος αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ημι-πολιτικές υποδομές μπορεί να γίνουν νόμιμοι στόχοι αντιποίνων», δήλωσε συγκεκριμένα ο Κονσταντίν Βορόντσοφ, υποδιευθυντής του τμήματος μη διάδοσης πυρηνικών όπλων του υπουργείου Εξωτερικών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Διαβάστε επίσης – Ουκρανία: Οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ ως κρίσιμη καμπή

Υποδομές του διαστήματος

«Αναφερόμαστε στην εμπλοκή εξαρτημάτων υποδομών του διαστήματος για μη στρατιωτικούς σκοπούς, περιλαμβανομένων εμπορικών, από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους σε ένοπλες συγκρούσεις», είπε ο Βορόντσοφ στα Ηνωμένα Έθνη.

Διαβάστε επίσης – Ουκρανία – Χερσώνα: Οι δύο πλευρές ετοιμάζονται για τις «σφοδρότερες των μαχών»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει υπονομεύσει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη στην μετά COVID εποχή και έχει προκαλέσει την σοβαρότερη αντιπαράθεση με τη Δύση μετά την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας το 1962.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Επικαιρότητα |

To Ισραήλ ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το πέρασμα της Ράφα στην πλευρά της Γάζας καθώς όπως ισχυρίζονται «χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς».

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών
Επικαιρότητα |

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

Οι Παλαιστίνιοι είναι επί του παρόντος κράτος παρατηρητής και όχι μέλος, μια de facto αναγνώριση της κρατικής υπόστασης που τους παραχωρήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2012