Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2009 υποχώρησαν οι αγορές του Χονγκ Κονγκ, οδηγώντας τις απώλειες τις αγορές της Ασίας, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας άφησε αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς της και η Κίνα θέτει νέους περιορισμούς λόγω Covid 19.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έχασε 3,96%, παρασυρόμενος από την πτώση του δείκτη Hang Seng Tech κατά 6,1%. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200
υποχώρησε κατά 0,87% στις 6.785,70 μονάδες.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία έχασε 0,88% στις 27.105,20 μονάδες, ενώ ο Topix σημείωσε πτώση 0,34% στις 1.899,05 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,89%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite έκλεισε κατά 2,35% χαμηλότερα και ο Shenzhen Component έχασε 3,404%.

Σε επίπεδο τίτλων, ισχυρές ήταν οι πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο, καθώς η Tencent υποχώρησε κατά 5,91% και η Meituan κατά 8,12%, ενώ η Xiaomi και η Alibaba έχασαν και οι δύο πάνω από 5%. Η Bilibili σημείωσε βουτιά 11,3%, ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία EV Xpeng υποχώρησε κατά 14,4%. Η Li Auto σημείωσε επίσης πτώση άνω του 11%.

Η  κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια την Παρασκευή, σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας δήλωσε επίσης ότι θα αγοράσει τις απαραίτητες ποσότητες ιαπωνικών κρατικών ομολόγων σε σταθερό επιτόκιο, προκειμένου να διατηρήσει τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων στο 0%.

“Η Τράπεζα θα στηρίξει τη χρηματοδότηση, κυρίως των επιχειρήσεων, και θα διατηρήσει τη σταθερότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές, και δεν θα διστάσει να λάβει πρόσθετα μέτρα χαλάρωσης, αν χρειαστεί”, ανέφερε στην ανακοίνωση νομισματικής πολιτικής της.

Την ίδια ώρα, η Κίνα αποφάσισε να ξαναβάλει ακόμα μια φορά την Ουχάν σε lockdown, την πόλη από την οποία ξεκίνησε το ξέσπασμα του κορωνοϊού πριν από τρία χρόνια. Πλέον, περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι πρέπει να είναι απομονωμένοι στα σπίτια τους μέχρι την Κυριακή, στο πλαίσιο «μηδενικής ανοχής κρουσμάτων» που εφαρμόζει το Πεκίνο

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές