Τις χειρότερες ετήσιες αποδόσεις από το 1788 καταγράφουν τα αμερικανικά ομόλογα, ωστόσο υπάρχει η δυναμική για ισχυρή ανάκαμψη το επόμενο έτος.

Αυτό αναφέρει μια ομάδα στρατηγικών αναλυτών της Bank of America με επικεφαλής τον Michael Hartnett, ο οποίος εξέτασε 250 χρόνια ιστορίας για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα ομόλογα οδεύουν προς αισιόδοξες αποδόσεις το 2023, καθώς οι αγορές περιστρέφονται από το «υπερπτωτικό πληθωριστικό σοκ» και τα «επιτοκιακό σοκ» στις προσδοκίες για ύφεση.

Διαβάστε επίσης – Ομόλογα: Ντόμινο πωλήσεων κρατικών τίτλων σε παγκόσμιο επίπεδο

Σύμφωνα το διάγραμμα του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σημειώνεται μια πτώση 23%, στο δωδεκάμηνο μέχρι σήμερα, καταγράφοντας τη δεύτερη συνεχόμενη ετήσια ζημιά. Η τελευταία φορά που οι επενδυτές παρατήρησαν τέτοιες διαδοχικές απώλειες ήταν το 1958 έως το 1959, δήλωσε ο Hartnett. Τονίζουν επίσης, ότι η συγκεκριμένη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων δεν είχε σε καμία περίπτωση τρία συνεχόμενα έτη ζημιών και την τελευταία φορά που παρατήρησε απώλεια μεγαλύτερη από 5% ακολουθήθηκε από μια θετική απόδοση το 1861.

Διαβάστε επίσης: Ομόλογα: Βαρομετρικό χαμηλό στις διεθνείς αγορές

Ο στρατηγικός αναλυτής δήλωσε ότι βλέπουν ένα «σοκ ύφεσης» για τις μελλοντικές αγορές, το οποίο είναι ικανό να οδηγήσει σε νέα υψηλά στις διαφορές πιστωτικού σκορ, νέα χαμηλά για τις μετοχές, πιθανά το πρώτο τρίμηνο των επόμενων 12 μηνών.

«Το εμπόριο της ύφεσης είναι πάντα ομόλογα long, short stock», δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές