Δύο αιτήσεις εμπορικών σημάτων που σχετίζονται με ψηφιακά πορτοφόλια, NFTs και το Metaverse, κατέθεσε ο κολοσσός πληρωμών Visa, στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO).

Μέρος μιας από τις εφαρμογές ισχύει για εμπορικά σήματα που σχετίζονται με λογισμικό για «διαχείριση ψηφιακών συναλλαγών, με τη χρήση ως πορτοφόλι ψηφιακού νομίσματος και λογισμικό υπηρεσιών αποθήκευσης, με τη χρήση ως πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων και με τη διαχείριση και επαλήθευση συναλλαγών κρυπτονομισμάτων με χρήση τεχνολογίας blockchain». Μία άλλη εφαρμογή σχετίζεται με την «παροχή προσωρινής χρήσης λογισμικού που δεν μπορεί να ληφθεί για τους χρήστες για προβολή, πρόσβαση, αποθήκευση, παρακολούθηση, διαχείριση, ανταλλαγή, αποστολή, λήψη, μετάδοση και ανταλλάξτε ψηφιακό νόμισμα, εικονικό νόμισμα, κρυπτονομίσματα, ψηφιακά στοιχεία και περιουσιακά στοιχεία blockchain και μη ανταλλάξιμες μάρκες (NFT).»

Συλλεκτικά NFΤs

Άλλα μέρη των εφαρμογών σχετίζονται με «εικονικά αγαθά» και «μια συλλεκτική σειρά από μη ανταλλάξιμα tokens», καθώς και «παροχή εικονικών περιβαλλόντων στα οποία οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδρούν για λόγους αναψυχής, αναψυχής ή ψυχαγωγίας προσβάσιμα στον εικονικό κόσμο .»

Οι αιτήσεις κατατέθηκαν στις 22 Οκτωβρίου.

Οι αιτήσεις της Visa ακολουθούν μια σειρά αντίστοιχων κινήσεων από πολλές μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της American Express και του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, που έχουν υποβάλει παρόμοιες αιτήσεις τον περασμένο χρόνο.

Το 2020, η Visa κατέθεσε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια διαδικασία μετατροπής του φυσικού νομίσματος fiat σε μια νέα ψηφιοποιημένη έκδοση.

«Στη Visa, διερευνούμε συνεχώς τεχνολογίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες καινοτομίες πληρωμών και μεγαλύτερη οικονομική ένταξη», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο CoinDesk μέσω email την Παρασκευή. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «κάθε χρόνο αναζητούμε πατέντες για εκατοντάδες νέες ιδέες. Αν και όλα τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας δεν θα οδηγήσουν σε νέα προϊόντα ή χαρακτηριστικά, η Visa σέβεται την πνευματική ιδιοκτησία και εργαζόμαστε ενεργά για να προστατεύσουμε το οικοσύστημά μας, τις καινοτομίες μας και την επωνυμία Visa».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News