Σε πτώση βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες η δημοτικότητα των crypto.

Το 2022, μόνο το 21% περίπου των Αμερικανών αισθάνεται άνετα να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα, έναντι 35% το 2021, σύμφωνα με την έρευνα του Σεπτεμβρίου του Bankrate .

Αν και τα «επίπεδα άνεσης» μειώθηκαν μεταξύ των επενδυτών σε διαφορετικές γενιές, η μείωση ήταν η πιο απότομη μεταξύ των millennials. Σχεδόν το 30% των Αμερικανών επενδυτών μεταξύ 26 και 41 ετών αισθάνεται άνετα να επενδύσει σε crypto το 2022, σε σύγκριση με σχεδόν 50% το 2021.

Η πτώση δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι σχεδόν 2 τρισεκατομμύρια δολάρια έχουν γίνει καπνός από ολόκληρη την αγορά κρυπτογράφησης από τον Νοέμβριο του 2021.

Διαβάστε επίσης – Δυναμικό comeback των crypto – Πάνω από 1 τρισ. δολ. η αξία της αγοράς

«Οι traders οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου είναι λάτρεις του καλού καιρού και με τα μεγάλα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum να έχουν πέσει περισσότερο από 70% από τα ιστορικά υψηλά τους, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η λάμψη έχει ξεφύγει από αυτά τα νομίσματα», δήλωσε στο CNBC, ο James Royal, της Bankrate.

«Η πτώση των τιμών των κρυπτονομισμάτων δεν βοηθά στην προσέλκυση περισσότερων ανθρώπων στην κρυπτογράφηση», προσθέτει.

Διαβάστε επίσης – Ο χειμώνας των crypto φέρνει βουτιά στις πωλήσεις NFTs

Λαχείο!

Αρχικά, το ενδιαφέρον πολλών νέων επενδυτών για τα κρυπτονομίσματα οφειλόταν στην «ατμόσφαιρα λαχειοφόρας αγοράς που επικρατούσε» όπου φαινόταν ότι μπορούσες να βγάλεις πολλά χρήματα γρήγορα, λέει ο Royal: «Πολλοί νέοι επενδυτές δεν καταλαβαίνουν τι αγοράζουν, αλλά μπορούν βλέπουν την τιμή να ανεβαίνει και έτσι θέλουν να μπουν».

Ωστόσο, η τιμή των δημοφιλών ψηφιακών νομισμάτων όπως το bitcoin έχει δυσκολευτεί να φτάσει στα υψηλά του 2021. Το Bitcoin διαπραγματεύεται μεταξύ 18.000 και 25.000 δολαρίων από τον Ιούνιο, πολύ κάτω από τα υψηλά ρεκόρ των άνω των 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021.

«Ο μόνος τρόπος για να κερδίσετε χρήματα από αυτό είναι να τα πουλήσετε σε κάποιον που είναι πιο αισιόδοξος ή ανόητος από εσάς», λέει ο Royal. Για το λόγο αυτό, προσθέτει, η κρυπτογράφηση δεν πρέπει να θεωρείται παραδοσιακή επένδυση.

«Είναι περισσότερο σαν να αγοράζετε ένα arcade token και να ελπίζετε ότι κάποιος θα σας πληρώσει περισσότερα για αυτό αργότερα. Γι′ αυτόν τον λόγο οι θρυλικοί επενδυτές όπως ο Warren Buffett δεν θα έχουν καμία σχέση με τα κρυπτονομίσματα», λέει.

«Σίγουρα, μερικοί άνθρωποι κερδίζουν το λαχείο, αλλά ο πλούτος χτίζεται με την πάροδο του χρόνου και είναι εφικτός για εκείνους που μπορούν να είναι πειθαρχημένοι επενδυτές», προσθέτει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News