Ένα ξεχωριστό δώρο επεφύλασσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, στον οικοδεσπότη της εκπομπής «The Late Late Show» του ιρλανδικού τηλεοπτικού δικτύου RTE: ένα βάζο με μέλι από τις κυψέλες που βρίσκονται στα κεντρικά γραφεία της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη.

Η κ. Λαγκάρντ, στη συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρει ότι η ΕΚΤ αυξάνει τα επιτόκια, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, αν και έσπευσε να αναγνωρίσει ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων αποτελούν βάρος για ορισμένους ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης – Πού θα πάνε τα επιτόκια του ευρώ – Τι δείχνουν τα τελευταία 100 χρόνια για τον πληθωρισμό

Υπογράμμισε μάλιστα, ότι ο ρόλος της ΕΚΤ δεν είναι απλώς να αποτελεί τον θεματοφύλακα του ευρώ, αλλά θα πρέπει να χαλιναγωγεί και τις τιμές, η άνοδος των οποίων είναι «ιδιαίτερα κακή για όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα».

«Αυτή η ενεργειακή κρίση προκαλεί τεράστιο πληθωρισμό, τον οποίο πρέπει να νικήσουμε», είπε. «Γι’ αυτό πρέπει να αυξήσουμε τα επιτόκια γιατί θέλουμε να τιθασεύσουμε τον πληθωρισμό, να τον επαναφέρουμε σε λογικά επίπεδα, ώστε το κόστος ζωής να μην είναι τόσο υψηλό».

Διαβάστε επίσης – Λαγκάρντ: Έρχονται και νέες επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων

Η κεντρική τράπεζα είναι «ένα μοναχικό μέρος»

Η κυρία Λαγκάρντ θυμήθηκε επίσης «με συγκίνηση» τις αναμνήσεις της από τον αείμνηστο Brian Lenihan όταν και οι δύο ήταν υπουργοί Οικονομικών κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Τον περιέγραψε ως «έναν πολύ αφοσιωμένο άνθρωπο για τη χώρα» και θυμήθηκε πώς θα συνομιλούσαν στα γαλλικά.

Περιέγραψε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ως «ένα τρομακτικό άτομο» και είπε ότι οι ενέργειές του στην εισβολή στην Ουκρανία «οδηγήθηκαν από τις δυνάμεις του κακού».

Τόνισε ότι κεντρική τράπεζα εξακολουθεί να είναι ένα «μοναχικό μέρος» για τις γυναίκες, αλλά ότι όταν οι γυναίκες «είναι μέρος του παιχνιδιού, το παιχνίδι είναι καλύτερο». Και επανέλαβε ότι η ενασχόλησή της με τον πρωταθλητισμό και ειδικότερα με τη συγχρονισμένη κολύμβηση της δίδαξε την ανθεκτικότητα, την αντοχή και τη σημασία της ομαδικής εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή