Ο Ιλον Μασκ διαβεβαίωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι το Twitter θα συνεχίσει να συμμορφώνεται με τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανόνες περί ελέγχου του παράνομου online περιεχομένου τώρα που το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί ιδιοκτησία του, σύμφωνα με πηγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Hδη από την περασμένη εβδομάδα ο Μασκ δήλωσε στον Eυρωπαίο επίτροπο Βιομηχανίας Τιερί Μπρετόν, ότι σκοπός του είναι η συμμόρφωση με την Digital Services Act της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που προβλέπει βαριά πρόστιμα για τις εταιρείες που δεν επιβάλλουν έλεγχο επί του παράνομου περιεχομένου.

Διαβάστε επίσης: ΕΕ προς Μασκ: Το πουλί στην Ευρώπη θα πετάξει με τους δικούς μας όρους

Η προειδοποίηση της Κομισιόν

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τις προσεχείς εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Μασκ – Μπρετόν, την ώρα που το τετ α τετ έρχεται σε συνέχεια της «προειδοποίησης» της Κομισιόν σχετικά με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

«Το πουλί ελευθερώθηκε» ήταν το tweet που ανήρτησε ο Ιλον Μασκ αμέσως μετά την ανακοίνωση της ολοκλήρωσης της εξαγοράς του μέσου. «Στην Ευρώπη, το πουλί θα πετάει σύμφωνα με τους δικούς μας ευρωπαϊκούς κανόνες», τον προειδοποίησε αμέσως ο Τιερί Μπρετόν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία