«Tο έτος 2022 θα έχουμε ακόμα υψηλότερο ρεκόρ, άμεσων ξένων επενδύσεων από ό,τι είχαμε το 2021. Άρα, θα έχουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ρεκόρ όλων των εποχών στον δείκτη των άμεσων ξένων επενδύσεων», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Αδωνης Γεωργιάδης, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στα Βραβεία Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας – Growth Awards 2022 της Eurobank και της Grant Thornton. Ενώ πρόσθεσε πως «με συντονισμένη προσπάθεια και σοβαρότητα θα ξεπεράσουμε περίπου το 2% σε ανάπτυξη και το 2023, παρά τον πόλεμο, αυτό είναι το βασικό σενάριο πάνω στο οποίο δουλεύουμε».

Σχολιάζοντας τα στοιχεία πληθωρισμού της Eurostat για τον Οκτώβριο τα χαρακτήρισε «εξαιρετικά καλά» για την Ελλάδα εν μέσω αυτής της παγκόσμιας θύελλας. «Παρά τη συνεχόμενη κριτική της αντιπολιτεύσεως, ο πληθωρισμός μας βρίσκεται σε ετήσια βάση περίπου μια μονάδα, 0,9 για την ακρίβεια, κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης – Eurostat: Στο 9,8% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο – Στο 10,7% στην ευρωζώνη

Ο υπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε ότι «η Ελλάδα το 2022 θα έχει για 2η συνεχόμενη χρονιά έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε όλη την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση» ενώ τόνισε ότι «σίγουρα θα είμαστε πάνω από 5% του ΑΕΠ, ενδεχομένως πλησιέστερα του 6% του ΑΕΠ απ’ ότι δείχνουν τα στοιχεία, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη θα είναι κάτω από 3% του ΑΕΠ».

Διαβάστε επίσης – Eurostat: Σε κίνδυνο φτώχειας 1 στα 3 παιδιά στην Ελλάδα το 2021

Και πρόσθεσε: «Γιατί το λέω αυτό; Όχι μόνο για να πούμε ότι πράγματι και το ’22 είναι μία καλή χρονιά τελικά για την ελληνική οικονομία, παρά την πανδημία και παρά τον πόλεμο και σε αυτό ασφαλώς πρέπει να συγχαρούμε όχι μόνο τις επενδύσεις που ανέφερα προηγουμένως, που πέτυχαν ρεκόρ, αλλά και τον τουρισμό, διότι πράγματι ο τουρισμός φέτος έκανε το μεγαλύτερο ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων όλων των εποχών. Η Ελλάδα φέτος και αυτό σας αφορά όλους, πέτυχε τριπλό ρεκόρ, ρεκόρ επενδύσεων, ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων και ρεκόρ εξαγωγών».

«Όχι χρονιά ύφεσης το 2023 για την Ελλάδα»

Αναφερόμενος στο 2023, ο κ. Γεωργιάδης πρόβλεψε πως «είναι σίγουρο λοιπόν ότι το 2023 θα είναι μία χρονιά πιστεύουμε ακράδαντα όχι υφέσεως για την Ελλάδα».

Είπε συγκεκριμένα:

«Η Ελλάδα θα είναι από τις χώρες που θα καταφέρει να κρατήσει θετικούς ρυθμούς και το 2023. Οι θετικοί όμως αυτοί ρυθμοί δεν θα έχουν σύγκριση με τους φετινούς, δεν θα είναι στα φετινά ύψη. Θα είναι αρκετά χαμηλότερα. Πιστεύουμε όμως ότι με συντονισμένη προσπάθεια και σοβαρότητα θα ξεπεράσουμε περίπου το 2% σε ανάπτυξη και το 2023, παρά τον πόλεμο, αυτό είναι το βασικό σενάριο πάνω στο οποίο δουλεύουμε».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
«Νόμιμη η διαφορετική τιμολόγηση των πολυεθνικών», λέει ο Σκέρτσος – Γιατί στέλνει επιστολή στη φον ντερ Λάιεν ο Μητσοτάκης
Επικαιρότητα |

«Νόμιμη η διαφορετική τιμολόγηση των πολυεθνικών», λέει ο Σκέρτσος - Γιατί στέλνει επιστολή στη φον ντερ Λάιεν ο Μητσοτάκης

Το προεκλογικό όψιμο κυβερνητικό ενδιαφέρον για την ακρίβεια των πολυεθνικών είναι θέμα σημερινής ανάρτησης του υπουργού Επικρατείας