Μικρά κέρδη, αλλά ακόμη χαμηλότερος είναι ο τζίρος στο ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, καθώς και αυτό με τη σειρά του αναμένει τον τόνο που θα δώσει σήμερα η Federal Reserve για την πολιτική της.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,29% στις 870,76 μονάδες, με τον τζίρο να είναι μόλις στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Οι επενδυτές

Η Fed σήμερα αναμένεται να αυξήσει το κόστος δανεισμού σε δολάρια κατά 75 μονάδες βάσης, με τους επενδυτές να αναμένουν να δουν τις προβλέψεις της για τη συνέχεια, ώστε να υπάρξει μια ένδειξη για το πώς μπορεί να κινηθούν οι οικονομίες, αλλά και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες. Ειδικά στο τελευταίο, ο συναλλαγματικός κίνδυνος έχει επηρεάσει πολλές επενδυτικές αποφάσεις επί ευρωπαϊκού εδάφους, και κατ’ επέκταση επί ελληνικού, αποτρέποντας πολλά αμερικανικά χαρτοφυλάκια να τοποθετηθούν σε τίτλους εκφρασμένους στο υποτιμημένο πλέον ευρώ.

Παρόλα αυτά, αυτό που προέχει στην ελληνική αγορά είναι οι συναλλαγές να βελτιωθούν και να δώσουν το μήνυμα ότι το ενδιαφέρον παραμένει σε μια αγορά που λειτουργεί σε μια οικονομία που έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Είναι και το μεγάλο, άλλωστε, αγκάθι στην κατά τα άλλα μια αγορά που έχει επιδείξει αξιοσημείωτες αντοχές σε μια χρονιά αναταράξεων.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ο Ελλάκτωρ ξεχωρίζει με +2,63%, με τις Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ και Σαράντη να ακολουθούν με σημαντικά κέρδη. Ανοδικά κινούνται οι Alpha Bank, Aegean, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, Quest, Titan, Coca Cola, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ και Εθνική, ενώ πτωτικά κινούνται οι Eurobank, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ και Πειραιώς. Η Jumbo υποχωρεί κατά 1,61%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών