Ανοδικά, ως επί το πλείστον, κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, εν αναμονή των αποφάσεων της αμερικανικής Federal Reserve, αλλά και στη σκιά της διακοπής των συναλλαγών στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, μετά την έκδοση προειδοποιητικού σήματος τροπικού κυκλώνα.

Ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα ανέτρεψε τις ενδοσυνεδριακές του απώλειες και ενισχύθηκε κατά 1,15% στις 3.003,37 μονάδες και ο Shenzhen Component πρόσθεσε 1,335% στις 10.877,51 μονάδες. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 και ο Topix παρέμειναν περίπου αμετάβλητοι στις 27.663,39 και 1.940,46 μονάδες, αντίστοιχα. Ο Kospi σημείωσε μικρή άνοδο στις 2.336,87 μονάδες.

Αναστολή στο Χονγκ Κονγκ

Τη συνεδρίαση όμως επισκίασε η αναστολή των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, αφού το Αστεροσκοπείο της περιοχής εξέδωσε σήμα προειδοποίησης για τροπικό κυκλώνα με αριθμό 8. Η αναστολή ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές της διοίκησης του Χρηματιστηρίου, οι οποίες αναφέρουν ότι οι συναλλαγές θα τερματιστούν 15 λεπτά μετά την έκδοση του σήματος. “Δεν θα υπάρξει Συνεδρίαση Κλεισίματος Δημοπρασιών για την εν λόγω ημέρα διαπραγμάτευσης, αναφέρει η ανακοίνωση. Η HKEx επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει παράταση της διαπραγμάτευσης.

Μέχρι τη διακοπή, ο δείκτης Hang Seng σημείωνε άλμα άνω του 2,4%, με την Goldman Sachs να αποδίδει την ανάκαμψη του δείκτη στην κάλυψη των ανοικτών πωλήσεων (short squeeze). Στο επίκεντρο επίσης τέθηκαν οι εισηγμένες τυχερών παιχνιδιών του Μακάο, μετά την επικαιροποίηση της πολιτικής θεωρήσεων (βίζα) για τους κατοίκους της ηπειρωτικής Κίνας που ταξιδεύουν στην περιοχή.

Η Wynn Macau σημείωσε άνοδο 7,43%, οι μετοχές της Galaxy Entertainment κέρδισαν 4,62%, ενώ και η Sands China αυξήθηκε επίσης κατά 6,68%. Η SJM Holdings σημείωσε άνοδο 8,71%.

Η Κορέα

Στην Κορέα, οι μετοχές των αμυντικών εταιρειών Hanwha Aerospace σημείωσαν άλμα άνω του 5% και η Victek σημείωσε άνοδο άνω του 7%, μετά την επιβεβαίωση των στρατιωτικών αρχών στη Σεούλ ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε περισσότερους από 10 τύπους πυραύλων στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της. Το μπαράζ περιελάμβανε έναν βαλλιστικό πύραυλο που προσγειώθηκε στα ελεύθερα ύδατα στην πλευρά της Νότιας Κορέας της Βόρειας Οριακής Γραμμής, ενός de facto θαλάσσιου συνόρου που χωρίζει τις δύο Κορέες.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Νότιας Κορέας αυξήθηκε κατά 5,7% τον Οκτώβριο σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, υψηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις για 5,6% που προέβλεπε δημοσκόπηση του Reuters. Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Κορέας έδειξαν επίσης ότι οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,3% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές