Σε αναθεώρηση προς τα πάνω των οικονομικών προοπτικών της προχώρησε για δεύτερη φορά φέτος η Ferrari NV, καθώς τα μοντέλα δείχνουν υψηλά περιθώρια κέρδους, οι συναλλαγματικές επιπτώσεις είναι θετικές ενώ επίκειται και η έναρξη της παραγωγής του πολυαναμενόμενου  crossover Purosangue.

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία που κατασκευάζει super-car αναμένει τώρα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων άνω των 1,73 δισεκατομμυρίων ευρώ φέτος, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη.

«Συνεχίζουμε να διαχειριζόμαστε ένα εξαιρετικό portfolio παραγγελιών: με εξαίρεση ελάχιστα μοντέλα, ολόκληρη η γκάμα μας έχει εξαντληθεί», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Benedetto Vigna, κάνοντας επιπλέον λόγο για νέες «μακροοικονομικές προκλήσεις σε παγκόσμια κλίμακα».

Διαβάστε επίσης – Ferrari: Διαρροή εσωτερικών εγγράφων αλλά όχι κυβερνοεπίθεση

Οι πλούσιοι αγοραστές αυτοκινήτων δεν… πτοούνται

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία ακολουθεί άλλες μάρκες πολυτελείας, όπως η Mercedes-Benz AG, οι οποίες αυξάνουν το guidance αψηφώντας το γενικότερο κλίμα σύσφιγξης της κατανάλωσης, καθώς οι πλούσιοι αγοραστές αυτοκινήτων δείχνουν να επηρεάζονται λιγότερο από την αύξηση του πληθωρισμού και των επιτοκίων.

Διαβάστε επίσης – Stellantis – Renault: Η έλλειψη ημιαγωγών ξανακλείνει εργοστάσια στην Ισπανία

Για να αντισταθμίσει το υψηλότερο κόστος εισροών από τις πιέσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας σε ολόκληρη τη βιομηχανία, η Ferrari αυξάνει τις τιμές για μοντέλα όπως το Portofino των 215.000 ευρώ και το Monza του 1,6 εκατομμυρίων ευρώ, από το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Η εταιρεία, η οποία παρουσίασε το πολυαναμενόμενο crossover Purosangue τον Σεπτέμβριο, ανέφερε επίσης κέρδη 435 εκατομμυρίων ευρώ για το τρίτο τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών. Οι πωλήσεις οχημάτων το τρίμηνο αυτό σημείωσαν άλμα 16% φτάνοντας τα 3.188 αυτοκίνητα, με μεγάλη αύξηση των παραδόσεων στις ΗΠΑ και την Κίνα, αντισταθμίζοντας τις σχεδόν σταθερές πωλήσεις στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή