Με το δεξί κάνουν σήμερα το ντεμπούτο τους οι μετοχές της Porsche στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, μετά από μία από τις μεγαλύτερες δημόσιες προσφορές που έγινα ποτέ στην Ευρώπη.

Οι μετοχές της εμβληματικής μάρκας σπορ αυτοκινήτων διαπραγματεύονταν αρχικά στα 84 ευρώ το πρωί της Πέμπτης, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίηση της γερμανικής εταιρείας σε περίπου 75 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης – Porsche: Γράφει ιστορία το IPO της γερμανικής εταιρείας – Στην ανώτατη τιμή θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση της μετοχής

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την Porsche και μια μεγάλη μέρα για τη Volkswagen», δήλωσε στο CNBC, ο Arno Antlitz, οικονομικός διευθυντής της Volkswagen.

«Ήμασταν πεπεισμένοι, παρά το δύσκολο περιβάλλον, αυτή η IPO θα αποδεικνυόταν επιτυχημένη και είχαμε δίκιο», είπε χαρακτηριστικά.

Η τάση φάνηκε ήδη από την υπερκάλυψη της δημόσιας προσφοράς, ύψους 9,4 δισ. ευρώ, για το 12,5% της εταιρείας μέσα σε λίγες μόλις ώρες. Ο μητρικός όμιλος της Volkswagen είχε  ανακοινώσει πως το εύρος της τιμής της μετοχής της Porsche ορίζεται στα 76,50 με 82,50 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Porsche: Ηλεκτρικά 4 στα 5 οχήματα που θα πουλάει ως το 2030

Οι μετοχές στο χρηματιστήριο αναμένεται να δώσουν στην Porsche οικονομική ώθηση 19,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, παρέχοντας στην εταιρεία μεγαλύτερη οικονομική ευελιξία όσον αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με τη Volkswagen.

Η δημόσια εγγραφή – ορόσημο έρχεται σε μια περίοδο αστάθειας της αγοράς, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει να αισθάνεται τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και οι αποτιμήσεις άλλων κατασκευαστών πολυτελών αυτοκινήτων, όπως η Aston Martin, η Ferrari , η BMW και η Mercedes-Benz , έχουν πέσει τους τελευταίους μήνες.

«Η Porsche AG έχει αποσυνδεθεί πλήρως από τις αρνητικές τάσεις της αγοράς», ανέφερε ένας επενδυτής στο Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή