Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς η χθεσινή απόφαση της Fed ενισχύει το δολάριο στις αγορές συναλλάγματος αλλά και τους φόβους ότι η παγκόσμια οικονομία θα οδηγηθεί σε ύφεση. Οι απώλειες περιορίστηκαν από την ανησυχία για την στενότητα της παγκόσμιας προσφοράς.

Το αργό τύπου Brent υποχώρησε κατά 1,39 δολάρια ή 1,5% στα 94,77 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα αμερικανικά συμβόλαια του West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησαν κατά 1,76 δολάρια ή 2% στα 88,24 δολάρια.

Και οι δύο δείκτες κέρδισαν περισσότερο από 1 δολάριο την Τετάρτη, καθώς στηρίχτηκαν από την νέα μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου.

Οι χθεσινές δηλώσεις Πάουελ για την πορεία της αύξησης των επιτοκίων οδήγησε το δολάριο σε άνοδο. Ένα ισχυρό δολάριο μειώνει τη ζήτηση για πετρέλαιο καθιστώντας το ακριβότερο για τους αγοραστές που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα.

Οι ανησυχίες για την προσφορά

Ωστόσο, οι απώλειες περιορίστηκαν από τις προσδοκίες ότι η αγορά πετρελαίου θα περιοριστεί τους επόμενους μήνες. Το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ρωσικό πετρέλαιο λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία θα ξεκινήσει στις 5 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια θα διακοπεί τον Φεβρουάριο η εισαγωγή πετρελαιοειδών προϊόντων.

Η χαμηλότερη παραγωγή από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) προσφέρει επίσης στήριξη στις τιμές και βάζει φρένο στην πτώση, καθώς σύμφωνα με έρευνα του Reuters η παραγωγή μειώθηκε τον Οκτώβριο για πρώτη φορά από τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές