Πτώση εσόδων και κερδών για το τρίτο τρίμηνο ανακοίνωσε η Moderna την Πέμπτη, ενώ παράλληλα υποβάθμισε τις προβλέψεις της για τα έσοδα από το εμβόλιο για την Covid19.

Κάτω του αναμενομένου οι πωλήσεις του εμβολίου

Η Moderna παρουσίασε έσοδα ύψους 3,36 δισ. δολαρίων, μειωμένα κατά 32% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021. Η εταιρεία κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 1,04 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο, μειωμένα κατά 68% σε ετήσια βάση.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 2,53 δολάρια, έναντι προβλέψεων για 3,29 δολ.

O βιοτεχνολογικός κολοσσός ανέφερε ότι αναμένει να καταγράψει έσοδα ύψους 18 έως 19 δισ. δολαρίων από το εμβόλιο Covid φέτος, από 21 δισ. δολάρια που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψή του. Η εταιρεία ανέφερε ότι ορισμένες παραδόσεις εμβολίων Covid έχουν μετατεθεί για το 2023,  λόγω σημαντικών ελλείψεων στις προμήθειες.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Συνεργασία Moderna – Merck για την ανάπτυξη εμβολίου mRNA κατά του μελανώματος

Αισιοδοξία για το επόμενο έτος

Η Moderna ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη συνεργασίας με τη Merck για την ανάπτυξη ενός εξατομικευμένου εμβολίου κατά του καρκίνου. Η εταιρεία αναμένει επίσης, τα δεδομένα ανοσολογικής απόκρισης για το εμβόλιο κατά της γρίπης, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2023.

To νέο όμως που πιθανότατα θα αποφέρει τεράστια έσοδα, είναι η συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για την ανάπτυξη εμβολίων mRNA κατά του Έμπολα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, την Τετάρτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή