Η Northern Xplorer, μια νορβηγική επιχείρηση κρουαζιέρας, επέλεξε τον νηογνώμονα DNV για να ταξινομήσει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο μηδενικών εκπομπών.

Το πλοίο σχεδιάστηκε από τη Multi Maritime AS και θα κατασκευαστεί στο πορτογαλικό ναυπηγείο West Sea.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το νέο καινοτόμο κρουαζιερόπλοιο θα μπορεί να μεταφέρει 250 επιβάτες και θα διαθέτει το πλήρως ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης της ABB, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Διαβάστε επίσης: Στο τραπέζι και η πυρηνική ενέργεια για μηδενικούς ρύπους στη ναυτιλία

«Είμαι πολύ χαρούμενος που η DNV συμμετέχει μαζί μας. Η εμπειρία τους στην ανάπτυξη νέων κανόνων και προτύπων για υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά πλοία είναι ασυναγώνιστη και τα καθιστά τον καλύτερο συνεργάτη που έχουμε καθώς συνεχίζουμε την αποστολή για ένα κρουαζιερόπλοιο με καύσιμα υδρογόνου», δήλωσε ο CEO της Northern Xplorer, Rolf André Sandvik.

«Υπερήφανοι»

Aπό την πλευρά του, ο Paal Johansen, αντιπρόεδρος και επεκεφαλής του cruising της DNV Maritime, δήλωσε: «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Northern Xplorer. Η φιλοσοφία πλεύσης μηδενικών εκπομπών αντιπροσωπεύει ένα νέο παράδειγμα για τη βιομηχανία που είμαστε περήφανοι που βοηθούμε να φέρουμε στον κόσμο. Μελλοντικά έργα συνεργασίας όπως αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικά για την επιτάχυνση της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές όχι μόνο για τη βιομηχανία κρουαζιέρας, αλλά και για τη ναυτιλιακή βιομηχανία στο σύνολό της».

«Η DNV θα δεσμευτεί κατά τη διάρκεια της κατασκευής και της θέσης σε λειτουργία για να επαληθεύσει ότι ο σχεδιασμός και οι δομές της συμμορφώνονται πλήρως με τις υποχρεωτικές απαιτήσεις σημαίας και τις διεθνείς απαιτήσεις, ως βάση για τη λήψη και τη διατήρηση όλων των απαραίτητων πιστοποιητικών», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης