Σε θετικά εδάφη οδήγησε τις ασιατικές αγορές το Χονγκ Κονγκ, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία από το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας ήταν πολύ κατώτερα των προσδοκιών, σημειώνοντας την πρώτη ετήσια μείωση των εξαγωγών από τον Μάιο του 2020.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κέρδισε 3,11% και ο δείκτης Hang Seng Tech ενισχύθηκε κατά 3,97%. Ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα σημείωσε μικρή άνοδο, ενώ ο Shenzhen Component κέρδισε 0,232%.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία έκλεισε υψηλότερα κατά 1,21% και ο Topix κέρδισε επίσης 0,98%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi σημείωσε άνοδο 0,99%. Ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 0,6% στην Αυστραλία.

Οι εξαγωγές της Κίνας

Οι εξαγωγές της Κίνας μειώθηκαν κατά 0,3% και οι εισαγωγές επίσης κατά 0,7%, ενώ οι εκτιμήσεις από δημοσκόπηση του Reuters ανέφεραν αύξηση 4,3% και 0,1% αντίστοιχα.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι της Κίνας ανανέωσαν τη δέσμευση τους να τηρήσουν αυστηρά μέτρα στο μέτωπο της πανδημίας, γεγονός που θεωρείται ότι επιδεινώνει το κλίμα στην αγορά, κάμπτοντας τις διαθέσεις για ρίσκο, οι οποίες τροφοδοτήθηκαν από τις εικασίες για «υπό όρους» σχέδια επαναλειτουργίας. Οι προμηθευτές της Apple στην περιοχή βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο, καθώς η εταιρεία προειδοποίησε ότι οι περιορισμοί του Covid στην Κίνα πλήττουν την παραγωγή iPhone.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές