Η δημιουργία μιας νέας διασύνδεσης μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, προκειμένου να μεταφέρεται φθηνή ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, εξετάζεται από τις δύο χώρες, σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου COP27 στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

Ο Πρωθυπουργός έλαβε μέρος, με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου και οικοδεσπότη της COP27, Αμντέλ Φατάχ αλ-Σίσι και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στην εκδήλωση υψηλού επιπέδου για την Πρωτοβουλία της Κύπρου και της Αιγύπτου «Coordinating Climate Change Actions in the Eastern Mediterranean & Middle East».

Διαβάστε επίσης: COP27 – Μητσοτάκης: Αναγκαία η συνεργασία για την ενεργειακή διασύνδεση – Πολυεπίπεδη πρόκληση οι ξηρασίες

Στην παρέμβασή του, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας και του συντονισμού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην ανατολική Μεσόγειο, με έμφαση στις ηλεκτρικές διασυνδέσεις και στη διαχείριση φυσικών καταστροφών.

Περαιτέρω συνεργασία στην ενεργειακή διασύνδεση

«Είναι ανάγκη να συνεργαστούμε περαιτέρω όσον αφορά την ενεργειακή διασύνδεση. Πρόκειται για ζήτημα που έχει εξέχουσα σημασία για εμάς. Φυσικά εξετάζουμε, με τον Πρόεδρο Σίσι, να αναπτύξουμε μια νέα, σημαντική διασύνδεση μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου, ώστε να είμαστε σε θέση να μεταφέρουμε φθηνή ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές -που θα παράγεται σε αυτό το μέρος του κόσμου- όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις ευρωπαϊκές αγορές που αποζητούν πιο φθηνή ενέργεια που προέρχεται από ΑΠΕ», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια