Η Optima bank, ακολουθώντας πιστά τον στρατηγικό της σχεδιασμό και σε συνέχεια της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης, ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (ΜΟΔ) από το οποίο η τράπεζα άντλησε το ποσό των 60 εκατομμυρίων ευρώ. Η έκδοση του ΜΟΔ ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου με έντονο το ενδιαφέρον του επενδυτικού κοινού, το οποίο αποτυπώθηκε εμφατικά στη συνολική ζήτηση, η οποία ξεπέρασε τον αρχικό στόχο των 60 εκατ. ευρώ.

Η έκδοση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, εντάσσεται στις ενέργειες του funding plan για την ενδυνάμωση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, πέρα και πάνω από τους εποπτικούς στόχους για το 2022 για τις ελάχιστες απαιτήσεις ιδίων κεφαλαίων. Παράλληλα η περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη της τράπεζας, θα της επιτρέψει να στηρίξει μέσω χρηματοδοτήσεων, επιχειρήσεις και βιώσιμα επενδυτικά πλάνα, προς όφελος της οικονομίας και της χώρας στο σύνολό της.

Το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο έχει αόριστη διάρκεια, δυνατότητα ανάκλησης και επιτόκιο 2,75%, ενώ δεν προβλέπεται να είναι διαπραγματεύσιμο σε οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά.

Η πραγματικά ευρεία αποδοχή της έκδοσης, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στη διεθνή οικονομία, αντανακλά την εμπιστοσύνη των υφιστάμενων μετόχων αλλά και των νέων επενδυτών στη σταθερά ανοδική πορεία της Optima bank. Τα εντυπωσιακά επιτεύγματα της τράπεζας όπως η κερδοφορία, μόλις από τον 2ο χρόνο λειτουργίας της, η συνεχής επένδυση σε τεχνολογίες αιχμής, η συμμετοχή στο σχήμα αναδοχής των δημόσιων προσφορών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς και σε όλα τα προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρήσεων (Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας), λειτούργησαν ως πόλος έλξης για τους επενδυτές, η ζήτηση των οποίων υπερκάλυψε το ποσό της έκδοσης.

Ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Γ. Τανισκίδης δήλωσε σχετικά: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας ευχαριστούμε θερμά τους υφιστάμενους μετόχους που άσκησαν το δικαίωμα προτίμησής τους όσο και τους νέους επενδυτές για την ευρεία ανταπόκρισή τους στην έκδοση, η οποία ενισχύει τη δυναμική της Optima bank για την περαιτέρω ανάπτυξή της. Καταγράφουμε την επιτυχία αυτή ως μία ακόμη επιβεβαίωση της στρατηγικής που η τράπεζα έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει έως σήμερα, δημιουργώντας πραγματική αξία για τους πελάτες μας, για τους μετόχους μας, αλλά και τους εργαζομένους μας».

 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις