Μέχρι πρότινος το εργασιακό περιβάλλον στο Twitter ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό για τους χιλιάδες εργαζόμενους, με την προηγούμενη διοίκηση να προσπαθεί να διατηρήσει την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς από τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο Ίλον Μασκ, έχουν αλλάξει πολλά στην εταιρεία: και δεν είναι μόνο η απόφασή του να απολύσει σχεδόν το μισό προσωπικό, δηλαδή περίπου 3.700 ανθρώπους, μέσω ενός email.

Διαβάστε επίσης – Πρώην εργαζόμενη του Twitter μηνύει τον Μασκ

Στο πλαίσιο του «νέου αέρα» που διακηρύττει ότι θα φέρει στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ο Μασκ κατήργησε επίσης τις «Ημέρες ανάπαυσης» του Twitter – μηνιαία ρεπό για τους εργαζόμενους για ξεκούραση και επαναφόρτιση – και προωθεί την εργασιακή κουλτούρα «24/7».

Διαβάστε επίσης: Twitter: Ο Ίλον Μασκ ζητά από απολυμένους να επιστρέψουν στην εταιρεία

Επιπλέον, το Bloomberg ανέφερε ότι ο Μασκ σχεδιάζει να τερματίσει την πολιτική της εταιρείας για την εξ αποστάσεως εργασία και θα ζητήσει από όλους τους υπόλοιπους υπαλλήλους να επιστρέψουν στο γραφείο με πλήρη απασχόληση.

Κι αυτό είναι μόνο η αρχή.

Απολύονται χιλιάδες υπάλληλοι

Από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία, διέλυσε το διοικητικό συμβούλιο και απέλυσε τον γενικό διευθυντή και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη.

Για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας υπερχρέωσε την εταιρεία, η οικονομική υγεία της οποίας ήταν ήδη εύθραυστη, καθώς κατέγραφε σημαντικό έλλειμμα στα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους. Συνήψε επίσης δανειακές συμβάσεις ύψους 13 δισεκ. δολαρίων, οι οποίες θα πρέπει να αποπληρωθούν από το Twitter και όχι από τον ίδιο.

Η συνδρομή και οι αντιδράσεις

Μία από τις βασικές ιδέες που προωθεί για να αυξηθούν τα έσοδα είναι η συνδρομή ύψους 8 δολαρίων τον μήνα για τους χρήστες που θέλουν να επαληθεύσουν τον λογαριασμό τους, να μην βλέπουν πολλές διαφημίσεις και να αποκτήσουν διάφορα άλλα πλεονεκτήματα. Το σχέδιο αυτό προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις, ιδίως μεταξύ των χρηστών που διέθεταν ήδη «πιστοποιημένο» λογαριασμό.

Ο Μασκ βρίσκεται επίσης αντιμέτωπος με τη δυσπιστία των διαφημιστών και την ανησυχία τους ότι μπορεί να χαλαρώσει ο έλεγχος του περιεχομένου της πλατφόρμας. Πολλοί όμιλοι έχουν ήδη αποφασίσει να αναστείλουν τη διαφημιστική δαπάνη τους στο Twitter όπως η αμερικανική εταιρεία του αγροτοδιατροφικού τομέα General Mills και οι  αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors και Volkswagen.

Παρέμβαση του ΟΗΕ

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ κάλεσε το βράδυ του Σαββάτου τον νέο ιδιοκτήτη του Twitter ‘Ιλον Μασκ να διασφαλίσει ότι αυτά τα δικαιώματα γίνονται σεβαστά στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σε ανοιχτή επιστολή που δημοσιοποιήθηκε.

«Σας καλώ να φροντίσετε ώστε τα ανθρώπινα δικαιώματα να βρίσκονται στο κέντρο της διαχείρισης του Twitter υπό τη διεύθυνσή σας», έγραψε ο Τουρκ.

Όλα αυτά γίνονται στον απόηχο των απολύσεων περίπου 3.700 εργαζομένων ή του 50% του προσωπικού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. «Σε μια προσπάθεια να θέσουμε το Twitter σε έναν υγιή δρόμο, θα περάσουμε από τη δύσκολη διαδικασία μείωσης του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού μας την Παρασκευή», ανέφερε η διοίκηση του Twitter σε ενημερωτικό σημείωμα.

Διαβάστε επίσης: Twitter: Το νέο εργασιακό τοπίο που σχεδιάζει ο Μασκ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί