Μικρές διακυμάνσεις και «ζύγισμα» των επιπέδων καταγράφει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αναζητά κατεύθυνση εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,11% στις 892,75 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά παραμένει επιφυλακτική και σήμερα, προσπαθώντας να βρει τις στηρίξεις που θα της επιτρέψουν να κρατήσει τα επίπεδα των 890 μονάδων, δηλαδή το τελευταίο σκαλοπάτι πριν το μεγάλο στόχο των 900 μονάδων. Μια πιθανή συσσώρευση μάλιστα στα τρέχοντα έχει αναχθεί σε προαπαιτούμενο εάν θέλουν οι long να αντιμετωπίσουν με αξιώσεις τα υψηλότερα επίπεδα, καθώς θα πρέπει να ενισχυθεί η ρευστότητα και να αποσυμπιεστούν οι ταλαντωτές.

Βέβαια, αν και τα «τεχνικά» τερτίπια της αγοράς να απασχολούν αρκετούς επενδυτές, ουδείς παραβλέπει την επίδραση των εταιρικών αποτελεσμάτων αυτές τις ημέρες, αλλά και τη σημερινή αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI. Αν και δεν αναμένονται αλλαγές με ελληνικό ενδιαφέρον, δεν αποκλείεται να δούμε κάποιες ροές που να σχετίζονται με τις αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Motor Oil και Ελληνικά Πετρέλαια ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ ανοδικά κινούνται και οι Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Τιτάν, ΑΔΜΗΕ, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Eurobank, ΟΛΠ και ΔΕΗ. Από την άλλη, Jumbo και Alpha Bank δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, με τις Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Quest, Μυτιληναίο, Εθνική, Coca Cola και ΟΤΕ να ακολουθούν σε πτωτικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders