Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές στην περιοχή της Ασίας, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τα επερχόμενα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ οι τιμές παραγωγού της Κίνας σε ετήσια βάση μειώθηκαν για πρώτη φορά τον Οκτώβριο από τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έχασε 1,62%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite έχασε 0,53%, ενώ ο Shenzhen Component έκλεισε κατά 0,79% χαμηλότερα.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε απώλειες 0,56% για να κλείσει τη συνεδρίαση στις 27.716,43 μονάδες και ο Topix έχασε 0,41% για να κλείσει στις 1.949,49 μονάδες. Στον αντίποδα, ο Kospi στη Νότια Κορέα κέρδισε 1,06% για να κλείσει στις 2.424,41 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,58% και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 6.999,3 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, ο δείκτης Hang Seng Tech υποχώρησε 2,6% στο Χονγκ Κονγκ, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα εισερχόμενα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ και προετοιμάζονται για αυξημένο έλεγχο στις κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας. Μια νίκη των Ρεπουμπλικάνων θα οδηγήσει σε αυξημένο έλεγχο για τις κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας, ιδίως στον τομέα της τεχνολογίας υψηλής τεχνολογίας, δήλωσε ο ανώτερος οικονομολόγος Gary Ng, ο οποίος πρόσθεσε ότι η πίεση θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Εταιρείες τεχνολογίας

Οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας που είναι εισηγμένες στην πόλη υποχώρησαν έντονα, με την Tencent να χάνει 4,48% και την Meituan να υποχωρεί κατά 4,5%. Οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ μετοχές της Alibaba υποχώρησαν επίσης κατά 2,61% και της Xiaomi κατά 2,07%.

Οι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων σημείωσαν επίσης έντονες απώλειες, με την BYD να υποχωρεί κατά 6% και την Xpeng να πέφτει περισσότερο από 7,2%. Η Nio έχασε 5,5%.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού της Κίνας μειώθηκε κατά 1,3% τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση μετά από αύξηση 0,9% τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για συρρίκνωση 1,5% σε δημοσκόπηση του Reuters. Επίσης, ο δείκτης καταναλωτή της χώρας τον Οκτώβριο σηματοδοτεί την πρώτη μείωση από τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Ειδικότερα, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 2,1% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, σημειώνοντας υποχώρηση μετά την άνοδο 2,8% τον Σεπτέμβριο.

Επίσης, το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας της Νότιας Κορέας τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στο 2,8%, αμετάβλητο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία προστέθηκαν 677.000 θέσεις εργασίας σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές