Ήπια πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, δείχνοντας κάποιες αντοχές στο sell off που καταγράφηκε χτες στη Wall Street, αλλά χωρίς να αποστρέφουν το βλέμμα τους από τη ροή των αποτελεσμάτων των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ και τις ισορροπίες τις οποίες θα διαμορφωθούν.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,3%, με τον κλάδο των λιανικών πωλήσεων να χάνει 1,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,27% στις 7.276 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,35% στις 13.617 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,34% στις 6.408 μονάδες.

Οι ισορροπίες τόσο στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία των ΗΠΑ είναι ακόμη υπό διαμόρφωση, καθώς δεν είναι λίγες οι πολιτείες που η καταμέτρηση ψήφων δείχνει οριακές διαφορές. Ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται να κερδίσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, θα κερδίσουν λιγότερες έδρες από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Εν τω μεταξύ, οι Δημοκρατικοί έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής μία έδρα στη Γερουσία.

Διαβάστε επίσης: Ασιατικά Χρηματιστήρια: Με μικτά πρόσημα

Επίσης, στη διάθεση αποφυγής κινδύνου συμβάλλει και το κύμα πωλήσεων στην αγορά κρυπτονομισμάτων που προκλήθηκε από τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος Binance ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αποσύρθηκε από το σχέδιο διάσωσης μετά από τη διενέργεια του due diligence.

Σε επίπεδο τίτλων, η Deutsche Telekom σημειώνει απώλειες 2%, αν και αύξησε τις ετήσιες προβλέψεις της μετά τα ισχυρά κέρδη τρίτου τριμήνου, τα οποία ενισχύθηκαν από την προσθήκη πελατών στην επιχείρησή της T-Mobile US.

Απώλειες άνω του 5% σημειώνει και η Credit Agricole, αν και αυτή ανακοίνωσε υψηλότερα του αναμενόμενου κέρδη στο τρίτο τρίμηνο, κυρίως λόγω της αύξησης των επιχειρηματικών δανείων και των εσόδων από καταναλωτικές χρηματοδοτήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές