Στο 11,6% διαμορφώθηκε ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στη Γερμανία τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Σε μη εναρμονισμένη βάση, ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή επιβεβαιώθηκε επίσης στο 10,4%. Και οι δύο μετρήσεις για την ετήσια αύξηση των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων επιβεβαιώθηκαν στο 43% και το 20,3%.

Συγκρίσιμα ποσοστά καταγράφηκαν για τελευταία φορά στις αρχές της δεκαετίας του 1950 στη Δυτική Γερμανία.

Διαβάστε επίσης – Γερμανία: Έκπληξη από τα στοιχεία για το ΑΕΠ τριμήνου

«Ο πληθωρισμός έφτασε σε νέο υψηλό 10,4% στην επανενωμένη Γερμανία», σχολίασε ο Δρ. Georg Thiel, Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, και εξηγεί: «Οι κύριοι λόγοι για τον υψηλό πληθωρισμό εξακολουθούν να είναι τεράστιες αυξήσεις τιμών για τα ενεργειακά προϊόντα. Αλλά βλέπουμε επίσης όλο και περισσότερες αυξήσεις τιμών για πολλά άλλα αγαθά και υπηρεσίες. Οι αυξανόμενες τιμές των τροφίμων είναι πλέον ιδιαίτερα αισθητές για τα ιδιωτικά νοικοκυριά.»

Όπως αναφέρει επίσης η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis), οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,9% τον Οκτώβριο του 2022 σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής