Το όραμά του για το «ψηφιακό ευρώ» περιέγραψε  o υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κριστιάν Λίντνερ, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την εισαγωγή του ψηφιακού ευρώ για ένα μεγάλο άλμα στην καινοτομία: τα ψηφιακά μετρητά μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά μας πιο εύκολη και να αποτελέσουν κινητήρια δύναμη ανάπτυξης για την οικονομία. Αλλά αυτό δεν είναι μια σίγουρη επιτυχία (…)» έγραψε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης – Ψηφιακό ευρώ: Γιατί η μη έκδοσή υπονομεύει τον διεθνή ρόλο του ευρώ

Πολλοί χρήστες αναρωτήθηκαν στα σχόλια: Πώς υποτίθεται ότι λειτουργεί;

Και Λίντνερ εξήγησε: «Από τη μια πλευρά, τα ψηφιακά μετρητά θα γίνονται ευρέως αποδεκτά ως συμπλήρωμα ή ισοδύναμο υποκατάστατο για χαρτονομίσματα και κέρματα μόνο εάν προστατεύεται το απόρρητο. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να αποθηκεύονται προσωπικά δεδομένα και δεδομένα συναλλαγών από καθημερινές συναλλαγές.»

Διαβάστε επίσης – ΕΚΤ: Ο οδικός χάρτης για το ψηφιακό ευρώ

Σημείωσε επίσης ότι στόχος του είναι η καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, «όχι όμως με γενική καχυποψία σε ευρεία βάση», ενώ σε ό,τι αφορά τη χρήση του ψηφιακού ευρώ, προέβλεψε ότι θα υπάρξουν πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες θα αναπτύξουν ιδέες «που σήμερα δεν μπορούμε καν να σκεφτούμε».

Διευκρίνισε ωστόσο, ότι δεν τίθεται λόγος  για κατάργηση των μετρητών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...