Η Γερμανία  δείχνει να απομακρύνεται από την απειλή της ύφεσης το τρίτο τρίμηνο, καταγράφοντας απροσδόκητη ανάπτυξη, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, αλλά οι δείκτες έδειξαν ακόμη υψηλότερο πληθωρισμό.

Διαβάστε επίσης – Γερμανία: Φορολογικά έσοδα ρεκόρ σε ορίζοντα τετραετίας

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξήθηκε κατά 0,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία. Δημοσκόπηση του Reuters είχε προβλέψει συρρίκνωση 0,2%.

Διαβάστε επίσης – Γερμανία: Επιδεινώθηκαν περαιτέρω οι προσδοκίες για την οικονομία τον Σεπτέμβριο

Ανθεκτικότητα

«Η γερμανική οικονομία… συνέχισε να διατηρεί τη θέση της παρά τις δύσκολες παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες με τη συνεχιζόμενη πανδημία της COVID, τις διαταραγμένες αλυσίδες εφοδιασμού, την αύξηση των τιμών και τον πόλεμο στην Ουκρανία», ανέφερε η στατιστική αρχή σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι η οικονομική παραγωγή το τρίτο τρίμηνο βασίστηκε κυρίως στις ιδιωτικές καταναλωτικές δαπάνες.

Το προηγούμενο τρίμηνο, η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε ελαφρά κατά 0,1%.

Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,2% το τρίτο τρίμηνο σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, ξεπερνώντας επίσης τις προβλέψεις των αναλυτών για ανάπτυξη 0,8%.

«Η γερμανική οικονομία κράτησε το κεφάλι της έξω από το νερό. Ή για να το θέσω αλλιώς: Υπάρχει ακόμα ζωή στον γέρο σκύλο», δήλωσε ο οικονομικός επικεφαλής της VP Bank, Τόμας Γκίτσελ.

«Ωστόσο, τα βάρη για τα επόμενα τρίμηνα είναι τεράστια», είπε, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία του τρίτου τριμήνου απλώς ανέβαλαν την άφιξη μιας ύφεσης στη Γερμανία και την ευρωζώνη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ