Σύσταση «αγοράς» με τιμή-στόχο των 5,10 ευρώ επαναδιατύπωσε για την μετοχή της Εθνικής τράπεζας, η Deutsche Bank, έπειτα και από την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων.

Διαβάστε επίσης – Kαθαρά κέρδη 680 εκατ. ευρώ στο 9μηνο για την Εθνική Τράπεζα

Τα καθαρά κέρδη, αναφέρει, διαμορφώθηκαν σε επίπεδα κατά 30% υψηλότερα των προβλέψεων, με ώθηση από τις καλύτερες των εκτιμήσεων επιδόσεις σε όλα τα μέτωπα (ειδικά στα καθαρά επιτοκιακά έσοδα και τις προμήθειες). Ως αποτέλεσμα των ισχυρών επιδόσεών της και των υψηλών επιτοκίων, η τράπεζα αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα λειτουργικά κέρδη από βασικές δραστηριότητες του 2022, στα 600 εκατ. ευρώ από 490 εκατ. ευρώ προηγουμένως, αναθεωρώντας την απόδοση ιδίων κεφαλαίων στο 10% από το 9%, σημειώνει ο οίκος.

Διαβάστε επίσης – Στα 490 εκατ. ευρώ τα κέρδη της ΕΤΕ για το α΄εξάμηνο

Ο δείκτης CET1 FL

Οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας, «βλέπουν» επίσης θετικά νέα στο μέτωπο των κεφαλαίων, με τον δείκτη CET1 FL να είναι καλύτερος των προβλέψεων, στο 15,2%, ενώ συνολικά, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Εθνική κινείται σε καλό δρόμο για μια σημαντική ανάκαμψη της κερδοφορίας το 2022, διατηρώντας τις καλές προοπτικές και για το 2023-2024, παρά την μακροοικονομική αβεβαιότητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις