Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ντάλας του Τέξας, στις ΗΠΑ, όταν δύο παλαιά στρατιωτικά αεροσκάφη συγκρούστηκαν στον αέρα, το Σάββατο, στο πλαίσιο αεροπορικής επίδειξης για τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η τρομακτική στιγμή καταγράφηκε σε βίντεο, που δείχνει τα δύο αεροσκάφη να κομματιάζονται μετά τη σύγκρουση και κατόπιν να συντρίβονται στο έδαφος, υψώνοντας στήλη φωτιάς και καπνού.

Κανείς στο έδαφος δεν τραυματίστηκε, ενώ τα ονόματα των νεκρών δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Έρευνα

«Οι αρχές θα συνεχίσουν να εργάζονται σήμερα για την ταυτοποίηση των νεκρών», δήλωσε ο δικαστής Κλέι Τζένκινς, ο επικεφαλής εκλεγμένος αξιωματούχος στην κομητεία του Τέξας. «Παρακαλούμε να προσεύχεστε για τις οικογένειές τους και όλους τους εμπλεκόμενους».

Στη συντριβή ενεπλάκησαν αεροσκάφη της εποχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – ένα βομβαρδιστικό Boeing B-17 Flying Fortress και ένα μαχητικό Bell P-63 Kingcobra – τα οποία πετούσαν στην αεροπορική επίδειξη Wings Over Dallas στο αεροδρόμιο Dallas Executive, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).

Ο Χανκ Κόουτς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Commemorative Air Force, μιας ομάδας αφιερωμένης στη διατήρηση πολεμικών αεροσκαφών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε ότι το B-17 έχει συνήθως πλήρωμα τεσσάρων έως πέντε ατόμων.

Το P-63 επανδρώνεται από έναν μόνο πιλότο, πρόσθεσε ο Coates, ο οποίος ωστόσο δεν εμφανίστηκε βέβαιος για τον αριθμό των ατόμων που ενδέχεται να επέβαιναν στο αεροσκάφος τη στιγμή της συντριβής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω