Την άντληση 500 εκατ. ευρώ μέσω έκδοσης Ομολόγου Υψηλής Εξασφάλισης πέτυχε η Εθνική Τράπεζα την Τρίτη, με το τοκομερίδιο των τίτλων να διαμορφώνεται σε 7,25% και την απόδοση στο 7,5%.

Πρόκειται για ομόλογο με πενταετή διάρκεια και δυνατότητα ανάκλησης στα τέσσερα έτη.

Η συναλλαγή προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επενδυτών συγκεντρώνοντας προσφορές ύψους πάνω από 1,1 δισ. ευρώ με τη συμμετοχή πάνω από 100 θεσμικών επενδυτών.

Το 60% του ποσού της έκδοσης διατέθηκε σε ξένους θεσμικούς επενδυτές. Η επιτυχία του εγχειρήματος, αποτέλεσμα της ζήτησης που σημειώθηκε από μία ευρεία επενδυτική βάση, αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην Εθνική Τράπεζα και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση του συστημικού ομίλου.

Η έκδοση αποτελεί μέρος της ενίσχυσης των Ελάχιστων Απαιτήσεων για τα Ίδια Κεφάλαια και τις Επιλέξιμες Υποχρεώσεις (Minimum Requirement for own funds and Eligible Liabilities, εφεξής MREL), που συνιστά εποπτική υποχρέωση όλων των τραπεζών.

Οι BofA Securities, Goldman Sachs Bank Europe SE, IMI Intesa Sanpaolo, Nomura και UBS ενήργησαν ως από κοινού διοργανωτές του βιβλίου προσφορών.

Οι Allen & Overy και η δικηγορική εταιρεία Καρατζάς & Συνεργάτες ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι της ΕΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Blueground: Νέα χρηματοδότηση 45 εκατ. δολαρίων – Τα επόμενα σχέδια
Επιχειρήσεις |

Χρηματοδότηση 45 εκατ. δολαρίων για την Blueground – Πώς έφτασε τα 15.000 διαμερίσματα σε όλο τον κόσμο

Η αξία της εταιρείας έχει αυξηθεί από την προηγούμενη αποτίμηση των 750 εκατ. δολαρίων μετά την αύξηση της σειράς Γ ύψους 140 εκατ. δολαρίων τον Σεπτέμβριο του 2021