Νέο στοπ βάζουν οι πωλητές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι, προκαλώντας τις κινήσεις μείωσης ρίσκου σε πολλά χαρτοφυλάκια. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,77% στις 896,88 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά δεν μπορεί σαφώς να παραβλέψει τον γεωπολιτικό κίνδυνο μετά τον πύραυλο που χτύπησε την Πολωνία, αλλά και τις συνεχείς προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας κατά της Ελλάδας. Το αποτέλεσμα είναι για τρίτη φορά οι 900 μονάδες να μην είναι εφικτό να “κατακτηθούν”, καθώς οι διαθέσεις ρίσκου μειώθηκαν κατακόρυφα.

Πλέον το διακύβευμα της αγοράς είναι να παραμείνει σε επαφή με το επίπεδο – ορόσημο, ώστε να μην κινητοποιηθεί ένα κύμα κατοχύρωσης κερδών, ειδικά μάλιστα στο κρίσιμο δεκαπενθήμερο που ανοίγει σήμερα, κατά το οποίο οι ξένοι θεσμικοί αξιολογούν τα ανοίγματά τους στη Λ. Αθηνών. Δηλαδή θα πρέπει η εγχώρια αγορά να «πείσει» ότι παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίζει έχει ακόμη ανοδικά περιθώρια, τα οποία θα ξεδιπλωθούν εν ευθέτω χρόνω.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Πειραιώς υποχωρεί κατά 2,59%, με τις ΔΕΗ, Σαράντης, ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank, Eurobank και ΟΤΕ να ακολουθούν με σημαντικές απώλειες. Πτωτικά κινούνται και οι Quest, Εθνική, Ελλάκτωρ, Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, Motor OIL, Aegean και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών