Νευρικότητα επικρατεί σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, με φόντο την εντεινόμενη αβεβαιότητα μετά το χτύπημα πυραύλου σε πολωνικό έδαφος, καθώς στιγμιαία αυξήθηκαν οι εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,3%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να χάνει 2%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,24% στις 7.386 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,25% στις 14.342 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,01% στις 6.643 μονάδες.

Οι εξελίξεις στην Αν. Ευρώπη

Η Ουκρανία βίωσε ένα κύμα πυραυλικών πληγμάτων σε όλη τη χώρα την Τετάρτη και το βράδυ η Πολωνία δήλωσε ότι ένας ρωσικής κατασκευής πύραυλος έπληξε πολωνικό έδαφος, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους. Η Μόσχα αρνήθηκε την ευθύνη για το πλήγμα, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από ουκρανικά εδάφη. Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι είναι “απίθανο” ο πύραυλος που σκότωσε δύο ανθρώπους στην Πολωνία να εκτοξεύθηκε από τη Ρωσία.

Πληθωρισμός Βρετανίας

Στα μάκρο της ημέρας, στο 11,1%, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 41 ετών εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Οκτώβριο, από 10,1% τον Σεπτέμβριο. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο πληθωρισμός θα ανέλθει στο 10,7%.

Παρά την εισαγωγή του κυβερνητικού συστήματος Εγγύησης Τιμών Ενέργειας, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία δήλωσε ότι οι μεγαλύτερες ανοδικές συνεισφορές προήλθαν από την ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο και άλλα καύσιμα. Τα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά συνέβαλαν επίσης σε μεγάλο βαθμό, αυξανόμενα κατά 16,4% τους 12 μήνες έως τον Οκτώβριο, σημειώνοντας το υψηλότερο ετήσιο ποσοστό από τον Σεπτέμβριο του 1977.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές